AKP Sözcüsü Çelik, Twitter hesabından açıklama yaparak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarına tepki gösterdi.

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı ile son görüşmesinde ikili ilişkilerde pozitif gündem ve ajandaya odaklanmak noktasında bir kararlılık söz konusu olduğunu belirterek "Ancak maalesef Macron'un son beyanatları ile bu çizginin dışına çıktığını görüyoruz. Fransa'yla samimi ve yapıcı bir diyalog içerisinde olmak temennimizdir. Ancak Macron'un Türkiye'yi, 'Diyanet' kurumumuzu ve Türk toplumunu temsil eden dernekleri hedef alması kabul edilemez" dedi.

"DİYANET, DEAŞ GİBİ ÖRGÜTLERİN PANZEHRİDİR"

Macron'un her defasında Fransa Cumhuriyet değerlerine referans vererek Türk toplumunu ve Müslümanları hedef aldığını belirten Çelik, şöyle konuştu:

* Bu yaklaşım, evrensel değerlerle arasına koyduğu mesafeyi de ortaya koymaktadır. Macron'un bahsettiği meseleler demokratik hak ve özgürlüklerle ilgilidir.

* Zira demokrasi, farklı kültürlerin bir arada yaşama iradesine ve Avrupa vatandaşlarının özgür bir şekilde dernek kurabilme ve siyasal/sosyal faaliyette bulunabilmelerine saygı duymayı gerektirir.

* Macron'un hedef aldığı Diyanet demokrasiyi tehdit eden aşırıcılıkla mücadele edilmesi noktasında önemli bir kurum olduğu gibi dini değerleri istismar etmeye çalışan insanlık düşmanı DEAŞ gibi örgütlerin de panzehiridir.

"TÜRKİYE-FRANSA İLİŞKİLERİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Fransa'daki Müslüman toplumunun Avrupa kültürüne, Fransa'ya katkıda bulunmak isteyen barışçıl ve son derece iyi nitelikleri olan insanlardan oluşan bir topluluk olduğunu vurgulayan Çelik, Macron'un kullandığı dilin, Avrupa'daki aşırı sağcıları cesaretlendirdiğini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

* Sayın Macron'a çağrımız, uzunca bir süre devam ettirdiği; ancak herhangi bir fayda sağlamayan sorunlu üslubundan vazgeçmesi, Sayın Cumhurbaşkanımız ile gerçekleştirdikleri video konferansta ortaya koyduğu yaklaşıma geri dönmesidir.

* Türkiye-Fransa ilişkilerine önem veriyoruz. Beraber başarabileceklerimiz sorun alanlarından çok daha büyüktür. Pozitif ajandaya odaklanmak herkesin faydasınadır. DHA

[old_news_related_template title="Dışişleri Bakanlığı'ndan Macron'a tepki" desc="Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 'Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bir Fransız televizyon kanalına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye haksız ve tutarsız ithamları kabul edilemez' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/24/iecrop/hami-aksoy-iha_16_9_1598815070_16_9_1616602653.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/disisleri-bakanligindan-macrona-tepki-6333153/"]