Almanya'nın en çok okunan tabloid gazetelerinden Bild'de taciz skandalı büyüyor... Axel Springer bünyesindeki tabloid gazetesi, bugün yapılan açıklamada yayın yönetmeni Julian Reichelt'in görevden alındığını duyurdu.

[caption id="attachment_6715281" align="alignnone" width="1200"] Ülkenin çok okunan gazetelerinden Bild'in yayın yönetmeni 2016'da, bu yıl görevi bırakan Almanya'nın Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelmişti.[/caption]

Kısa bir süre önce ABD merkezli Politico'yu 1 milyar dolara satın alan şirket tarafından yapılan açıklamada, "Reichelt, özel yaşamı ile iş ilişkisini açıkça ayırmayı başaramadı ve yönetim kuruluna bu konudaki hatasını söyledi" denildi. Öte yandan açıklamada Reichelt'in cinsel taciz ya da görevini kötüye kullandığına dair bir ifade yer almadı. Reichelt'in altında çalışan kadınlarla ilişkisi olduğu belirtildi.

Bild'in televizyon ayağını da yöneten Reichelt konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Bir savaş muhabiri olarak kariyerine başlayan Reichelt hakkında Alman basını bu yılın başında, kendi altında çalışan genç kadın çalışanlarla yakın ilişkiye girdiği iddia edilmişti.

[old_news_related_template title="Almanya eğitimli göçmene kapılarını açıyor" desc="Almanya’da hükümet görüşmelerini sürdüren SPD- Yeşiller ve Liberaller, jet hızıyla anlaştı, sadece mali detaylar kaldı. Anlaşmaya göre; Kanada gibi nitelikli, uzman ve eğitilmiş yabancı göçmene kapılar açılacak. Servet vergisi, ek emlak vergisi veya başka vergi artışı olmayacak. Asgari ücretin saati 12 Euro’ya çıkacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/16/iecrop/almanya-reuters_16_9_1634371666.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanya-egitimli-gocmene-kapilarini-aciyor-6710341/"]