Almanya tatil sezonunun açılmasıyla başlattığı normalleşme sürecinde yeni bir adım daha attı. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 17 Mart 2020'de uygulamaya konulan ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu tamamen veya kısmen corona risk bölgesi olarak sınıflandırılan 80 ülkeye yönelik seyahat uyarısını kaldırdığını açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas yaptığı açıklamada, "Olumlu gelişmelerin olduğu yerde, kısıtlamaları sürdürmek için bir sebep yok" dedi.

Almanya’da bu ülkelerden seyahat uyarılarının kaldırılmasının ardından seyahat uyarısı bulunan sadece 40 ülke kaldığı, Avrupa'da yüksek insidansın görüldüğü ülke olmadığı, ancak İngiltere ve Portekiz’in şu anda virüs varyant alanları olarak sınıflandırıldığı belirtildi.

[old_news_related_template title="Almanya'dan birinci kuşak Türklere oturum yok" desc="Almanya'da Yabancılar Dairesi, aylarca uğraşıp pasaport alabilen ilk kuşak Türklere, 'Yeni aldığınız pasaporta oturum vermiyoruz. Almak için, 2009’dan beri bir kere bile olsa Türkiye’de bir yıl içinde 6 aydan fazla kalmadığını ispatlayan giriş- çıkış belgesi getirin' yazısı gönderdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/28/iecrop/turkiye-shutterstock_16_9_1624874964.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanyadan-birinci-kusak-turklere-oturum-yok-6510095/"]