Almanya, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın corona virüsünü yenmesine yardımcı olan antikor tedavisini uygulamaya hazırlanıyor. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn yaptığı açıklamada, hükümetin antikor tedavisi için 400 milyon euro karşılığında 200 bin doz antikor ilacı satın aldığını söyledi.

Antikor ilaçlarının önümüzdeki hafta üniversite hastanelerine dağıtılacağını belirten Spahn, Almanya'nın pandemiyle mücadelede bu yöntemi kullanan ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi olacağını ifade etti.

İlaçları tedarik edecek üretici firmayı açıklamayan Spahn, bunun Trump'a verilen ilacın aynısı olduğunu kaydetti. Spahn, "Bu antikorları yüksek riskli hastalarda erken aşamalarda uygulamak ciddi bir ilerlemeyi önlemeye yardımcı olabilir” dedi.

Ekim 2020’de corona virüsüne yakalanan Donald Trump'a ABD’li biyoteknoloji şirketi Regeneron tarafından geliştirilen ve henüz onay almayan REGN-COV2 antikor tedavisi uygulanmıştı.(İHA)

[old_news_related_template title="Coronayı atlatanlarda en çok hangi şikayet görülüyor?" desc="Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Dr. Yaşar Bildirici, corona virüsü hastalığını atlatmış kişilerin şikayetleri ile ilgili bilgiler verdi. Bildirici, 'Genelde çok yaygın olan gezici eklem ağrıları, genel bir halsizlik ve yorgunluk semptomunu hastalarımızın çok önemli bir kısmı tarif ediyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/24/iecrop/eskisehir-sehir-hastanesi-dha.jpg3__16_9_1611473529.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/coronayi-atlatanlarda-en-cok-hangi-sikayet-goruluyor-6225860/"]

[old_news_related_template title="Corona aşısı olduktan saatler sonra öldü: Otopsi raporu bekleniyor" desc="Dünya üzerinde milyonlarca insana bulaşan corona virüsü salgınına karşı geliştirilen aşılar ile ilgili birçok iddia ortaya atılmaya devam ediliyor. ABD'de Covid-19 aşısı olan bir kişinin saatler sonra ölmesi üzerine soruşturma başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/24/iecrop/corona-shutterstock_16_9_1611462824.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-asisi-olduktan-saatler-sonra-oldu-otopsi-raporu-bekleniyor-6225719/"]