Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Steinmeier mesajında, “Ramazan Bayramınızı en iyi dileklerimle kutluyor, sizleri selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Almanya'daki Müslümanların bu yıl da bayramı küçük gruplar halinde kutlayacağını belirten Steinmeier, salgın nedeniyle getirilen kısıtlamaların anlayışla karşılanmasını istedi.

Steinmeier, salgın nedeniyle 2 yıldır bayramın ruhuna uygun şekilde kutlanamamasının acı olduğunu vurgulayarak, bayramı Covid-19 tedbirlerine uygun kutladıkları ve kurallara uydukları için Almanya’da yaşayan Müslümanlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Steinmeier, “Aşılama ne kadar hızlı ilerlerse toplumun arzu ettiği güzel günlerin o kadar yakın olacağını umut ediyorum” dedi.

[old_news_related_template title="Cağ kebapçısı çubukla corona testi yapmaya başladı" desc="Almanya'da bir yanda aşılama süreci devam ederken diğer yanda ise hayatı kolaylaştırmak için 'hızlı testle açılımlar' sürüyor. Eyaletler de, hızlı test merkezlerinde test başına 10 ile 30 Euro arasında ödeme yapınca Türk esnaf da bu işe girdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/12/iecrop/cagkebab-aligulen_16_9_1620803960.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cag-kebapcisi-cubukla-corona-testi-yapmaya-basladi-6426728/"]