Almanya'nın Bavyera eyaletinin Yukarı Franken bölgesinde yer alan Würzburg kentinde siyahi şahıs, elinde taşıdığı bıçakla çevredeki vatandaşlara saldırmıştı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, olayda 3 kişinin hayatını kaybettiği ve bazılarının durumunun ağır olmak üzere 6 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

Olaya müdahale eden polis ekipleri ise, saldırganı ayağından vurularak gözaltına almıştı. Son olayların ardından Bavyera eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann'dan, saldırganın kimliğine ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Bakan Herrmann yaptığı açıklamada, saldırganın 24 yaşında Somalili bir genç olduğunu ve saldırı öncesi olay yerindeki bir mağazadan bıçak satın alıp saldırıyı gerçekleştirdiğini belirtti.

Hayatını kaybedenler arasında bir çocuğun da yer aldığını bildiren Herrmann, saldırganın polis tarafından daha önce de tanındığını ve psikolojik bir rahatsızlığının olduğunun tahmin edildiğini kaydetti.

[old_news_related_template title="Polisin vurduğu Türk, 'Özel Tim' gelene kadar öldü" desc="Almanya'nın Frankfurt kentinde bulunan ve çok sayıda Türk'ün yaşadığı Griesheim bölgesinde dehşet veren bir olay yaşantı. Bölgede yaşayan Soner Atasoy, Özel Tim ekiplerinin geç gelmesi nedeniyle hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/24/iecrop/baskonsolos-cenazede_16_9_1624560427.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/polisin-vurdugu-turk-ozel-tim-gelene-kadar-oldu-6504238/"]