Almanya'da hükümet kurma çalışmalarını sürdüren Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Liberal Parti (FDP) büyük oranda anlaştı.

Dün gece yarısından sonraya kadar sarkan görüşmelerde, üç partinin lider kadroları çalıştı, son şeklini vermeye çok yaklaştı.

Bugün yerel saat ile 11.30 civarında yapılması gereken toplantı, son kalan noktaların da tamamlanması için öğleden sonraya ertelendi. Alman basını ve kamuoyu bugün öğleden sonra, SPD lideri Olaf Scholz’un başkanlığındaki yeni hükümetin açıklanmasını bekliyor.

CEM ÖZDEMİR, ÇOK İSTEDİ AMA...

Yeni hükümette yabancı kökenli bakan olmaması dikkat çekti. Seçimden sonra Alman haç nişanıyla fotoğrafları yayınlanan Cem Özdemir de hükümete alınmamış görünüyor.

Güven oylaması, 7 veya 8 Aralık’ta gerçekleşecek... Önce üç partinin kurulları, koalisyon protokolünü onaylayacak. Son dakikaya kadar bir değişiklik olmazsa sızan bilgilere göre hükümette, bakanlıkların büyük ihtimalle şu şekilde dağılması bekleniyor.

Başbakan (SPD): Olaf Scholz


Maliye Bakanı (Liberaller): Christien Lindner


Ekonomi ve İklim (Yeşiller): Robert Habeck


Dışişleri (Yeşiller): Annalena Baerbock


İçişleri (SPD): Christine Lambrecht


Gelişim ve İmar (SPD):Svenja Schulze'nin adı öne çıkıyor


Sağlık (SPD): Michael Theurer


Çalışma ve Sosyal İşler (SPD): Hubertus Heil


Ulaştırma (Yeşiller): Anton Hofreiter


Savunma (Liberaller): Marie-Agnes Strack-Zimmermann


Adalet (Liberaller): Volker Wissing veya Marco Buschmann


Çevre/Tarım ve Beslenme (Yeşiller): Kesin olmasa da Steffi Lemke'nin adı öne çıkıyor


Eğitim ve Araştırma (SPD): Klara Geywitz


Aile (Yeşiller): Katrin Göring-Eckardt


Gelişim/Araştırma (SPD): Baerbel Kofler


Devlet Bakanı ve Başbakanlık Müsteşarı (SPD): Wolfgang Schmidt


[old_news_related_template title="Almanya'da üç parti neredeyse anlaştı! Yeni hükümet kuruluyor" desc="Alman hükümeti için Sosyal Demokratlar, Yeşiller ve Liberaller'in son koalisyon rötuşlarını yaptığı ifade edildi. Ancak söz konusu koalisyon görüşmelerinde Sağlık Bakanlığı’nı kimse istemedi. Söz konusu protokolün bugün açıklanabileceği belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/23/iecrop/almanya-ali-gulen_16_9_1637703955.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanyada-uc-parti-neredeyse-anlasti-yeni-hukumet-kuruluyor-6786409/"]