Çöpçü elbisesi giymiş dört kişi, para transfer aracının yolunu Bleibtreu sokağında kesti ve ardından bir Volksbank şubesinin otomatına para doldurmak isteyen görevlileri silahla ve göz yaşartıcı gazla etkisiz hale getirdi.

Bu sırada, aralarında Türkler olmak üzere, birçok kişi olayı kameraya aldı. Ardından arabadaki tüm para torbalarını, kutularını dışarı çıkaran saldırganlar getirdikleri arabanın arkasına paraları yükleyip kaçtı.

Dört soyguncu kameralar tarafından an be an kayda alınırken, birinin görevlilere silah doğrulttuğu, ikisinin paraları topladığı, birinin de arabaya yüklediği ortaya çıktı. Tanıklar, soyguncuların ellerindekilerin gerçek silah olduğunu doğruladı.

Sabah saat 10.00 sıralarındaki soygundan sonra polis alarma geçti. Soruşturmadan kısa süre sonra araba bulundu ancak boştu. Çöpçü kılığındaki dört soygunun iki görevliyi yaraladığı ama durumlarının iyi olduğu açıklandı. Polis, bu soygunun önceden ayrıntılı şekilde planlandığını düşünüyor.

[old_news_related_template title="Almanya'dan AstraZeneca raporu: Çok güvenli" desc="AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından ortak geliştirilen corona aşısına, Almanya’dan 'oldukça etkili ve güvenli' raporu geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/19/iecrop/astrazeneca-reuters_16_9_1613739435.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanyada-astrazeneca-raporu-cok-guvenli-6269563/"]

[old_news_related_template title="Alman gazetesinden Türkiye analizi: İki Türk'ten biri ülkeden kaçmak istiyor" desc="Almanya'nın köklü gazetelerinden Der Tagesspiegel, Türkiye’yle ilgili bir yorum analiz yayınladı. Gazete, 'Neden iki Türk’ten biri ülkeyi terk etmek istiyor?' başlıklı ayrıntılı yazısında, Türkiye’den rakamlara, son ekonomik duruma, artan işsizliğe değindi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/18/iecrop/erdogan-reuters_16_9_1613630929.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/alman-gazetesinden-turkiye-analizi-iki-turkten-biri-ulkeden-kacmak-istiyor-6266469/"]