Çeşitli müslüman derneklerin ve bazı Türk kuruluşlarının da katıldığı eylem, Frankfurt meydanında neredeyse her milletten binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.



"Özgür Filistin, Özgür Gazze", "İsrail Zulmüne Son", "Çocukları Öldürmeyin, Müslüman Katliamları Dursun" sloganlarının atıldığı ve dövizlerin açıldığı eylemin tam karşısında Alman polisleri İsrailli bir grubun eylem yapmasına izin verdi. İki grup arasında gerginlik başlayınca araya yüzlerce polis yerleştirildi.



Filistin'e destek veren grubun önünde İsrail'e destek veren grup dans edince eyleme son verildi. Yaklaşık 3 saat süren eylemde Gazze'ye saldırıların durdurulmasına ve uluslararası dayanışma sağlanmasına yönelik çağrı yapıldı.

Filistin'e destek veren grubun eylemi "Eylemimiz polis tarafından sonlandırılmıştır" anonsuyla bitirildi. Grup daha sonra slogan atarak meydandan ayrıldı.

[old_news_related_template title="Plajdaki İsrailliler sirenlerin ardından sığınaklara koştu" desc="Hamas'ın İsrail'in başkenti Tel Aviv'e roket saldırısı düzenlediği sırada plajdaki İsraillilerin kaçış anları kameraya yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/15/iecrop/israil-iha3_16_9_1621092622.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/plajdaki-israilliler-sirenlerin-ardindan-siginaklara-kostu-6432976/"]

[old_news_related_template title="İsrail bu kez canlı yayında vurdu: Medya binası yerle bir oldu" desc="Gazze'yi havadan kuşatma altına alan İsrail, bu kez İngiliz medyası canlı yayındayken saldırı düzenledi. Gazze'de uluslararası medya kuruluşlarının bulunduğu bina, füzelerin hedefi olduktan sonra çöktü. ABD'de Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, binaya yönelik saldırıya ilişkin 'Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğinin sağlanmasının en büyük sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/15/iecrop/israil-bbc-yayin_16_9_1621082107.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israil-bu-kez-canli-yayinda-vurdu-medya-binasi-yerle-bir-oldu-6432666/"]