Almanya'da şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel felaketinin bilançosu artıyor. Ülkenin batı bölgesini vuran sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 174'e yükseldi.

Arama-kurtarma ve temizlik çalışmalarının devam ettiği sel bölgelerine evlerin, iş yerlerinin ve altyapının yeniden inşa edilmesi için 400 milyon euro (470 milyon dolar) acil yardım yapılacağı duyuruldu. Almanya Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz, Berlin'de gazetecilere yaptığı açıklamada yardımın yarısının federal hükümetten, geri kalanının ise 16 eyaletten geleceğini belirtti.

"Hayatın devam etmesini sağlayacağız" diyen Bakan Scholz, önümüzdeki aylarda yollar, köprüler ve demiryolu hatları da dahil olmak üzere "yıkımı temizlemek ve altyapıyı restore etmek için güçlü bir yeniden yapılanma programı" getireceğini ifade etti. “İşletmeleri, fabrikaları, binaları yeniden inşa edeceğiz” diyen Scholz, hükümetin Avrupa Birliği'nin (AB) doğal afetler için ayrılan “dayanışma fonundan” yararlanması için başvuruda bulunacağını aktardı.

[old_news_related_template title="Almanya'da selzedeler felaketi anlattı: Savaş kadar kötü" desc="Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Bavyera eyaletlerinde aşırı yağışların neden olduğu selden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Stolberg'de bölge sakinleri yaşadıklarını anlattı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/21/iecrop/almanya-sel-dha-3_16_9_1626857768.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanyada-selzedeler-felaketi-anlatti-savas-kadar-kotu-6549343/"]

[old_news_related_template title="Almanya'yı ayağa kaldıran hamle: En büyük yetişkin siteye erişim kapanıyor" desc="Çocuk koruma yasalarının çok sıkı olduğu Almanya'da KJM isimli komisyon, dünyanın en büyük yetişkin video paylaşım sitelerinden xHamster'a ülke genelinde erişim engeli getirmeye hazırlanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/19/iecrop/xhamster-shutterstock_16_9_1626680088.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/almanyayi-ayaga-kaldiran-hamle-en-buyuk-yetiskin-siteye-erisim-kapaniyor-6546506/"]