Almanya'da, Baden-Württemberg Eyaleti’nin Sinsheim kenti korkunç bir cinayetle çalkalandı. 12 yaşındaki bir Alman kızla arkadaşlık eden 13 yaşındaki Türk ortaokul öğrencisi Sinan Toptik, kendisinden bir yaş büyük başka bir Türk çocuk tarafından ormanlık alanda bıçaklanarak öldürüldü.

Katil zanlısının Eren isimli bir Türk çocuk olduğu ve daha önce de yaralama suçuna karıştığı belirtiliyor.

BABASI YÜZÜNDEN TEDAVİ GÖRMÜŞ

Katil zanlısının babasının Türkiye’ye sınır dışı edildiği, orada intihar ettiği ve çocuğun da burada bir süre tedavi gördüğü belirtildi.

Olayın nedeninin kıskançlık olduğu, 12 yaşındaki kızın Sinan’ı tuzağa düşürerek katil çocuğa götürdüğü belirtiliyor. Mardinli bir ailenin çocuğu olan Sinan’ın amcası, yeğeninin bir kuzeni ve başka bir arkadaşıyla birlikte, kız arkadaşı ile buluşmak için 9 kilometre uzaklıktaki Eschelbach’a gittiğini anlattı. Orada kızın, Sinan’ı yalnız gelmeye ikna ederek ormana götürdüğü iddia edildi.

ELİNDE BIÇAK, KAN LEKELERİ

Ormanda ise katil bekliyordu. 14 yaşındaki katil zanlısı, elinde mutfak bıçağı ve üzerinde kan izleri ile yakalandı. Kasım 2020’de başka bir okul arkadaşını bıçaklayan katil zanlısı gözaltına alındı. Sinan için ise çok geçti ve ormandaki yol üzerinde kanlar içinde yatıyordu. Sinan'ın cenazesi bugün bölgedeki Diyanet camiinden kaldırılıyor.

Cezai yaşı tutmayan kız serbest bırakıldı ama katil zanlısı tutuklandı. Katil zanlısını 10 yıla kadar ceza bekliyor.