Almanya'nın Mannheim kentinde merkezi bulunan SUNTAT isimli Türk gıda üreticisi ile dağıtıcısı Alman vizesi mağduru oldu.

Türkiye ile Avrupa’da 6 fabrikası, 12 şirketi, 30 markası, 3 bin 300’e yakın ürünü olan SUNTAT’ın Çorum Sungurlu’daki şirketinin yöneticilerinden Ali Erdoğan’a, Almanya bu yıl vize vermedi.

Dünyanın büyük markalarının katıldığı Anuga Gıda Fuarı için Köln’e gitmek isteyen Erdoğan’a, "Seyahat için sunduğunuz belgeler inandırıcı bulunmad" cevabı verildi. Oysa Erdoğan, Almanya’daki fuarlar veya ticari seyahatler için daha önce onlarca kez vize almış ve üç pasaport doldurmuştu.

35 YILDIR YÖNETİMDE

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baklan, "Yaklaşık 35 yıldır Türkiye’deki şirketimizin yönetiminde olan, her yıl fuarlara gelip gerek ülkemizi, gerekse de firmamızı temsil eden yönetici arkadaşımız Ali Erdoğan’ın vize başvurusunun 'inandırıcı değil' diye reddedilmesini esefle karşılıyoruz" açıklaması yaptı.

Anuga Gıda Fuarı, Köln’deki fuar merkezinde 9- 13 Ekim arasında yapılıyor ve dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce iş insanı üretici ya da gıda toptancısı burada buluşuyor.

[old_news_related_template title="Almanya'da koalisyon için üçlü görüşmeler başladı" desc="Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) arasında 'trafik ışığı koalisyonu' için ilk üçlü görüşme başladı. Üçlü görüşmelerde iklim, borçlanma, vergilendirme, asgari ücret, işsizlik parası, sağlık ve bakım hizmetleri, emeklilik, kira artışı gibi öne konularda farklı çizgilerde bulunan üç partinin sıkı pazarlık yapması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/07/iecrop/erzsmawjlrkjla2anz7rulpnya_16_9_1633614880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/almanyada-koalisyon-icin-uclu-gorusmeler-basladi-6693025/"]