Uzmanlar, yüzer santralde bulunan teknolojinin, dünya çapında fotovoltaik (Güneşten enerji elde etme) endüstrisinin önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Santral, İsviçre'nin Valais kentindeki Lac des Toules gölünde, deniz seviyesinden 1.800 metre yükseklikte yer alıyor. Su üzerinde yüzer halde bulununan santral, yılda yaklaşık 800 mw saatlik üretim yaparak 225 hanenin elektrik ihtiyacını karşılıyor.

GÖL DONSA BİLE ÜRETİM

Lac des Toules'daki güneş enerjisi santrali, gölün dibine sabitlenmiş alüminyum ve polietilen plastikten yapılmış 36 yüzer yapı üzerine yerleştirilmiş 1.400 panelden oluşuyor.



Gölde soğuk hava nedeniyle oluşan 60 cm kalınlıktaki buzlanmaya ilişkin sorunun ise, yapıyı yükselten şamandıraların kullanılmasıyla çözüldüğü ifade edildi. Mart ayı sonunda göl tamamen boşaldığında platformlar dibe oturuyor ve düzleşiyor. Yapı 50 cm'ye kadar kara dayanabiliyor.

[old_news_related_template title="İsviçre vatandaşlarına İngiltere'ye girişte pasaport şartı" desc="İngiltere'nin AB'den ayrılması, ülkeye girişte yalnızca kimlikleri yeterli olan İsviçrelileri üzdü. İsviçre'nin de aralarında olduğu Norveç, İzlanda ve Liechtenstein gibi ülkelerin vatandaşları bundan böyle İngiltere'ye girişte pasaport kullanacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/08/iecrop/isvicre-pasaport-shutter_16_9_1610107912.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/isvicre-vatandaslarina-ingiltereye-giriste-pasaport-sarti-6202924/"]