Bulgaristan'da İngiliz-İsveç ortaklı ilaç şirketi AstraZeneca ile Oxford üniversitesinin birlikte geliştirdiği corona virüsü aşısının kullanımı durdurulurken, Sağlık Bakanı Kostadin Angelov'dan yeni bir açıklama geldi.

Filibe kentinde basın toplantısı gerçekleştiren Bulgaristan Sağlık Bakanı Kostadin Angelov, dün AstraZeneca aşısını yaptırdıktan sonra sağlık durumu kötüleşen 57 yaşındaki bir kadının hayatını kaybettiğini bildirdi.

"HERHANGİ BİR ŞİKAYETİ OLMAMIŞ"

Bakan Angelov, kadının dün yerel saatle 12.00’de aşı olduktan sonra eve gittiğini ifade ederek, "Herhangi bir şikayeti olmamış. Akşam üzeri nefes almakta zorluk çekmiş ve daha sonra hayatını kaybetmiş. Aşırı kilolu olan vatandaşımız, 2005 yılında kalbine giden damarlarda tıkanma olduğu için ameliyat geçirmiş. Kesinlikle kan pıhtılaşması olmadığını söyleyebilirim. Aşılamadaki yan etkiler binde 3. Bu da standartlara uygun" şeklinde konuştu.

Bakan Angelov, ölümünün aşıyla ilgisi olup olmadığının henüz netlik kazanmadığını vurguladı. Angelov, vatandaşlara sakin olmaları yönünde çağrı yaparak ölüm olayının siyasi çıkarlar uğruna aşılara karşı korku salmak için kullanılmamasını istedi.

[old_news_related_template title="DSÖ: AstraZeneca'yı kullanmamak için bulgu yok" desc="Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, birçok ülkede kullanımı durdurulan AstraZeneca aşısına yönelik yaptığı açıklamada, 'Aşıyı kullanmaya devam etmeliyiz. Aşıyı kullanmamak için hiçbir bulgu yok' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/12/iecrop/vaccine-reuters_16_9_1615554989.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/dso-astrazenecayi-kullanmamak-icin-bulgu-yok-6310105/"]