Avrupa Birliği’nde Pfizer-BioNTech’in aşısının ardından Covid-19’a karşı ikinci aşının kullanımına onay verildi. Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) ABD merkezli ilaç şirketi Moderna'nın corona virüsüne karşı geliştirdiği aşıya koşullu pazarlama izni verilmesi yönündeki tavsiye kararının ardından AB Komisyonu Moderna’nın aşısına koşullu pazarlama yetkisi verdi.

Komisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İkinci Covid-19 aşısına izin verdik! Avrupa İlaç Ajansının tavsiyesine uyarak, tüm AB ülkeleri için Moderna aşısı için şartlı bir pazarlama izni verdik" denildi.

AB Komisyon Başkanı Ursula Von Der Leyen yaptığı açıklamada ise, “Avrupalılar için güvenli ve etkili Covid-19 aşıları sağlıyoruz. Moderna aşısını onayladık, Avrupa Birliği’nde onay alan ikinci aşı oldu. Avrupa 2 milyar dozluk aşıya sahibi olacak, bu hepimizi korumak için fazlasıyla yeterli" ifadelerini kullandı.

EMA, 21 Aralık'ta Pfızer-BioNTech aşısına onay vermişti. Aşı, 27 Aralık'tan itibaren Avrupa'da uygulanmaya başlanmıştı. (İHA)


[old_news_related_template title="Prof. Dr. Usluer: Corona virüs, dünyaya hükmeden ülkeleri dize getirdi" desc="Prof. Dr. Gaye Usluer, corona virüs nedeniyle Türkiye'de her gün 200'ün üzerinde ayda ise 5-6 bine yakın kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Usluer, 'Bu salgın aslında ülkelerin sağlık sistemini çıplak bıraktı. Yani o yenilmez görünen dünyaya hükmeden ülkelerin aslında sağlıkta ne kadar kırılgan olduğunu, mikroskopta bile görünemeyen bir canlının ülkelerin eğitim sistemini, ekonomik sistemini, sağlık sistemini ve siyaset kurumunun kendisini nasıl dize getirdiğini hep birlikte gördük' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/06/iecrop/corona-hastane-shutter_16_9_1609931863.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/prof-dr-usluer-corona-virus-dunyaya-hukmeden-ulkeleri-dize-getirdi-6200023/"]

[old_news_related_template title="Corona testinde müthiş atılım: Artık burna sokulmayacak" desc="Artık genzimize ya da burnumuzun dibine kadar pamuklu çubuk sokulmasından kurtuluyoruz. Kanadalı bir firmanın geliştirdiği, tükürük örnekleriyle corona testi, çubukla genizden alınandan daha başarılı sonuçlar verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/06/iecrop/corona-aligulen_16_9_1609927525.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-testinde-muthis-atilim-artik-burna-sokulmayacak-6199900/"]