Belarus’ta Ryanair uçağının zorunlu iniş yapması ve muhalif gazeteci Roman Protasevich’in gözaltına alınmasıyla sonuçlanan olayla ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Avrupa Birliği (AB), Belarus'a ait havayolu şirketlerinin AB hava sahası üzerinde uçuşunu yasaklama kararı aldı. AB diplomatlarının verdiği bilgiye göre yasak uyarınca söz konusu uçakların AB ülkelerindeki havalimanlarına inişine de izin verilmeyecek.

MUHALİF LİDERDEN ORTAK HAREKET ÇAĞRISI

Öte yandan Belarus'ta muhalif lider Sviatlana Tsikhanouskaya da çarpıcı açıklamalarda bulundu. G7 zirvesi öncesi Varşova'da açıklamalarda bulunan Tsikhanouskaya, Avrupa Birliği, ABD, Birleşik Krallık ve Ukrayna'ya ortak hareket etme ve Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'ya daha fazla baskı uygulama çağrısı yaptı.

Tsikhanouskaya, "ABD, AB, Ukrayna ve Birleşik Krallık beraber hareket ettiğinde baskı daha güçlü olur. Bu şekilde sesleri daha yüksek duyulacak" dedi.

[old_news_related_template title="Beyaz Saray'dan uçak krizi sonrası kritik açıklama: Belarus'a yaptırımlar yolda" desc="Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Belarus'ta Ryanair uçağının zorunlu iniş yapması ve muhalif gazeteci Roman Protasevich'in gözaltına alınmasıyla sonuçlanan olayı uluslararası normlara doğrudan bir hakaret olarak nitelendirerek, ABD'nin Lukaşenko yönetiminin kilit üyelerine karşı hedeflenen yaptırımların hazırlığında olduğunu bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/29/iecrop/psaki-reuters_16_9_1622280766.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/beyaz-saraydan-ucak-krizi-sonrasi-kritik-aciklama-belarusa-yaptirimlar-yolda-6457401/"]