AB, İngiliz-İsveç ortaklı ilaç şirketi AstraZeneca'nın Avrupa ülkelerine önceden planlanandan daha az corona virüsü aşısı teslim edeceğine ilişkin açıklamasına tepki göstermişti.

Avrupa ülkelerine aşı tedarikinde yaşanan gecikme ve kısıtlamaların ciddi bir sorun haline gelmesi üzerine AB'ye aşı tedariki süreci çıkmaza girmişti.

AB ile AstraZeneca arasında aşı krizi devam ederken, AB Komisyonunun Sağlıktan Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides, AB’de üretilen aşıların ihracatına yönelik kısıtlamalar getirilebileceğini söylemişti.

Avrupa Komisyonu, AB’de üretilen corona virüsü aşılarına yönelik ihracat sınırlaması getirileceğini doğruladı.

Avrupa Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, "AB vatandaşlarının güvenliği bizim önceliğimiz. Şu an karşı karşıya olduğumuz zorluklar bize harekete geçmekten başka çare bırakmadı” ifadelerine yer verildi. (İHA)

[old_news_related_template title="Avrupa İlaç Ajansı'ndan AstraZeneca-Oxford'un corona aşısına onay" desc="Avrupa İlaç Ajansı (EMA), AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından corona virüsüne karşı geliştirilen aşıyı onayladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/29/iecrop/astrazeneca-reutersa-3_16_9_1611935553.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/son-dakika-avrupa-ilac-ajansindan-astrazeneca-oxfordun-corona-asisina-onay-6234726/"]

[old_news_related_template title="Avrupa Birliği, AstraZeneca ile sözleşmesini 'karartılmış' şekilde yayınladı" desc="Avrupa Birliği (AB), ilaç firması AstraZeneca ile arasındaki ön alım anlaşmasını maliyet ve teslimat tarihi gibi kısımları ‘karartılmış’ şekilde yayınlarken, anlaşmada firmanın tedarikte 'elinden gelen çabayı' göstereceği ifadelerinin yer aldığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/29/iecrop/astrazeneca-reuters12_16_9_1611934230.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/avrupa-birligi-astrazeneca-ile-sozlesmesini-karartilmis-sekilde-yayinladi-6234676/"]