Corona virüsü salgınına karşı çok sıkı önlemler alarak normale dönen ilk ülkelerden biri olan Avustralya yeniden kabusu yaşıyor... Avustralya'da başta en popüler şehir Sydney olmak üzere birçok bölgede salgın başladı, birçok şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yetkililer çok yüksek bulaşıcılık oranına sahip olan ve ilk olarak Hindistan'da tespit edilen Delta varyantının ülke genelinde yaygın olduğunu açıkladı.

Kuzey, Queensland ve Batı Avustralya bölgelerinde vaka sayılarının arttığına dikkat çekilirken, aylar sonra ilk kez ülkenin farklı bölgelerinde aynı zamanda corona virüsü vakalarında artış yaşandı.

"YENİ BİR FAZ YAŞIYORUZ"

Eyalet ve bölge liderlerinin bugün Avustralya Başbakanı Scott Morrison ile görüşeceği belirtilirken, Sydney'de Delta varyantı vaka sayısı 128 olarak açıklandı.

Hazine Bakanı Josh Frydenberg, Covid-19'la mücadelede kritik bir döneme geçildiğini açıklayarak, "Bence salgında yeni bir fazı yaşıyoruz. Çok daha bulaşıcı olan Delta varyantıyla mücadele ediyoruz" dedi.

Sydney ve Darwin ile birlikte dört eyalette sokağa çıkma yasağı getirilirken New South Wales eyaletindeki sokağa çıkma yasaklarının genişletileceği belirtildi. Birçok işletme ve restoran kapatılırken ülkenin kuzeyinde de vaka sayısının arttığı belirtildi. Bölgede özellikle madenlerde vaka sayısının yüksek hızla arttığı belirtildi.

"VİRÜS NE YAPTIĞIMIZI ANLIYOR"

Öte yandan vaka sayısının artmasıyla birlikte Avustralya-Yeni Zelanda arasında oluşturulan karantinasız seyahat balonu da askıya alındı. Yetkililer Nisan ayında başlayan seyahat balonu uygulamasının askıya alındığını duyurdu.

New South Wales Sağlık Bakanı Brad Hazzard, Delta varyantının çok güçlü ve tehlikeli bir düşman olduğunu söyledi. Hazzard, "Salgını önlemek için ne kadar farklı adımlar atsak da virüs bizim ne yaptığımızı anlıyor ve karşı saldırıya geçiyor" dedi.

Hazard, corona virüsü aşısı olanların daha güvende olduklarını da söyleyerek, "Eğer aşılıysanız Covid-19 bulaşma riski çok daha düşük" dedi. Ülkede resmi verilere göre yetişkin nüfusun sadece yaklaşık yüzde 5'i iki doz aşı oldu. Nüfusun yaklaşık yüzde 30'u ise Pfizer ya da AstraZeneca'nın ilk doz aşısını oldu.

[old_news_related_template title="Avustralya ve ABD'de internet çöktü: Bankalar ve havayolları etkilendi" desc="Avustralya'da aralarında ülkenin en büyük bankalarından Commonwealth Bank, Westpac ve Anz'nin olduğu çok sayıda bankaya erişim durdu. Havayolu şirketi Virgin Australia da benzer bir sorun yaşandığını açıkladı. Öte yandan ABD'de de benzer bir kesinti yaşandığı duyuruldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/17/iecrop/hacker-shutterstock_16_9_1623908893.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/avustralyada-internet-coktu-bankalar-ve-havayollari-etkilendi-6490904/"]

[old_news_related_template title="Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye İspanya'dan büyük onur" desc="'İspanya'nın Nobel'i' olarak anılan Prenses Asturias Teknik ve Bilimsel Araştırma Ödülü bu yıl da sahiplerini buldu. Pfizer ile corona virüsü aşısı geliştiren BioNTech'in kurucuları Uğur Şahin ve Özlem Türeci de ödüle layık görüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/27/iecrop/ugursahin-depophotos_16_9_1624767560.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/ugur-sahin-ve-ozlem-tureciye-ispanyadan-buyuk-onur-6508240/"]

[old_news_related_template title="Covid-19 aşısı geliştiren Uğur Şahin'den dördüncü dalga uyarısı" desc="ABD'nin önde gelen haftalık dergilerinden Barron's'ta yer alan haberde Covid-19 aşısı geliştiren BioNTech'in kurucu ortağı Uğur Şahin'in dördüncü corona virüsü dalgası ile ilgili uyarıda bulunduğu aktarıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/17/iecrop/ugursahin-depophotos_16_9_1623916122.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/covid-19-asisi-gelistiren-ugur-sahinden-dorduncu-dalga-uyarisi-6491035/"]