SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya'da yakalanması, Türkiye'de olduğu kadar uluslararası kamuoyunda da son günlerin en sıcak gündem maddelerinden biri.

Kara para aklamak için komplo kurma, 10 adet para transferi sahtekarlığı ve resmi kovuşturmayı engelleme suçlamalarıyla hakkında ABD'de iddianame hazırlanan ve iadesi istenen Korkmaz'la ilgili Avusturya'dan sıcak bir açıklama geldi.

'MÜLTECİLER KOMŞU ÜLKELERDE KALMALI'

Brüksel'deki AB zirvesi öncesi açıklamalarda bulunan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, "Türkiye'deki insan hakları durumu vahim. Buna müsaade edemeyiz" ifadelerini kullandı.

AB ve Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasına da değinen Kurz, "Mültecilere ev sahipliği yapan ülkeleri desteklemeliyiz. Mültecilerin komşu ülkelerde kalmasını, Avrupa'ya gelmelerini önlemek istiyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Sezgin Baran Korkmaz masaj salonunda yakalanmış" desc="SBK soruşturmasını Viyana'da takip eden SÖZCÜ, ABD’nin ve Türkiye’nin kara para soruşturması nedeniyle aradığı, Avusturya’da tutuklanan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz olayında yeni ayrıntılara ulaştı:" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/23/iecrop/sezgin-baran-korkmaz_8178_16_9_1624427736.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/sezgin-baran-korkmaz-masaj-salonunda-yakalanmis-6500963/"]

 

[old_news_related_template title="Merkel'den Türkiye açıklaması: Taleplerin kabul edilmesini bekliyorum" desc="Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün başlayacak AB zirvesindeki konu başlıklarına ilişkin mecliste açıklamalarda bulundu. Merkel mülteci sorunu ve Türkiye'ye ilişkin, 'AB liderlerinin Türkiye’nin taleplerini kabul etmesini bekliyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/24/iecrop/merkel-meclis-reuters_16_9_1624528128.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ab-zirvesi-oncesi-almanya-basbakani-merkelden-turkiye-aciklamasi-taleplerin-kabul-edilmesini-bekliyorum-6503181/"]