Avusturya'da Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı binalarına çekilen İsrail bayrakları yoğun tepkiler sürüyor. Eski Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Başbakan Sebastian Kurz'un Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları sürdüren İsrail'in bayraklarının kamu binalarına çekilmesi talimatını eleştirdi.



"Winer Zeitung" gazetesine konuşan Fischer, "Özellikle trajik bir olayda tarafsız olması gereken Avusturya'nın şimdi taraf olması çok acı. Kabul edilemez. Bölgedeki sorunun çözümü adına Avrupa'nın da siyasi, ekonomik ve ahlaki temelleri üzerinde çalışılması daha iyi olurdu" ifadelerine yer verdi.

[old_news_related_template title="Avusturya'nın ardından Çekya da 'İsrail' bayrağı astı" desc="Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Prag Kalesi’nden Avrupa Birliği bayrağının indirilerek yerine İsrail bayrağı asılması talimatını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/15/iecrop/israel-reuters_16_9_1621087749.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/avusturyanin-ardindan-cekya-da-israil-bayragi-asti-6432803/"]