Avusturya'nın Salzburg bölgesindeki Tweng'de çığ düşmesi bölgede panik yarattı...

Yetkililer 11 kişilik bir kayak grubundan 8 kişinin yaklaşık 200 metrelik bir çığ kütlesi altında kaldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada 3 kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtilirken 2 kişinin de yaralandığını fakat kendi kendilerine kar kütlesinden kurtulmayı başardığı da aktarıldı.

Yetkililer üzerinde GPS cihazı olan kayakçılardan ikisini bulduklarını birinin olay yerinde yaşamını yitirdiğini ve diğerinin de kaldırıldığı hastanede öldüğünü açıklarken, GPS cihazı olmayan üçüncü kayakçının da arama-kurtarma çalışmaları sırasında bulunduğu belirtildi.

Yaralı kurtarılan iki kişinin çevre hastanelerde tedavi altına alındığı da belirtilirken yaşamını yitirenlerden ikisinin 19 diğerinin ise 24 yaşında olduğu olan Avusturyalı erkekler olduğu kaydedildi.
[old_news_related_template title="Avusturya’da yeni başbakan Nehammer oldu" desc="Avusturya'da yandaş medyaya parti lehinde haberler yapmak ve anketler için kaynak aktardıkları için soruşturulan, başbakanlık binası ile parti merkezinin basılmasına neden olan ekip gitti, yenisi geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/03/iecrop/avusturya-nehammer_16_9_1638544907.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/avusturyada-yeni-basbakan-nehammer-oldu-6806410/"]