Yaklaşık 1.5 yıldır dünyanın başına bela olan corona virüsünün ilk kez fotoğrafı çekildi. Daha önceki versiyonları, hep gözlemlerin ışığı altında bilgisayarda oluşturulmuştu. Bu kez, çok farklı teknik kullanılarak, virüsün fotoğrafı çekildi ve aylarca süren çalışmayla da renklendirildi.

ÜÇ FARKLI TEKNİK KULLANILDI

Yeni tür corona virüsünü (Sars Cov-2) görüntülemek için Avusturya’da Nanografik isimli bir kuruluş çalışma yaptı ve Cryo-EM Tomografi ve 3D sistemi kullanıldı.

Ardından Viyana Teknik Üniversitesi’nde aylarca süren çalışma sonucunda, virüsün bir bölümü kirli mavi, bir bölümü pembe çıkıntılı yüzeyleriyle tüm gerçek şekli ortaya çıkarıldı. Yeni teknoloji ile fotoğraflanan, tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkarılan virüs artık biyolojik mikroskoplarla daha detaylı olarak incelenebilecek.

[old_news_related_template title="Çarpıcı corona araştırması! Aylarca süren etkilerin sebebi bulundu: Virüs kalbi vuruyor" desc="ABD'li uzmanlar corona virüsünün vücutta yarattığı uzun dönemli tahribatları gözler önüne serebilecek bir çalışmaya imza attı. Buna göre nefes darlığı, göğüs ağrısı ve kalp çarpıntısı gibi şikâyetlerin geçmemesi, virüsün kalp kaslarına verdiği zarardan kaynaklanıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/24/iecrop/corona-yogun-bakimm-reuters_16_9_1600931443.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/carpici-corona-arastirmasi-aylarca-suren-etkilerin-sebebi-bulundu-virus-kalbi-vuruyor-6052023/"]

 

[old_news_related_template title="Hastaneden çıkan 4 kişiden 3'ü aynı şeyi söylüyor: Coronanın etkisi aylardır geçmiyor" desc="Çin'de yapılan bir araştırma, corona virüsü geçiren kişilerin hastalığın etkilerini aylar geçmesine rağmen atlatamadığını ortaya koydu. Çalışmaya göre, hastaneden taburcu olan hastaların yüzde 76'sı en az bir semptomla mücadele ediyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/09/iecrop/corona-doktor-reuters_16_9_1610195632.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/hastaneden-cikan-4-kisiden-3u-ayni-seyi-soyluyor-coronanin-etkisi-aylardir-gecmiyor-6204301/"]