Azerbaycan, yolunu kaybederek Azerbaycan topraklarına geçen Ermeni askeri sorguladıktan sonra geri iade ettiğini açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 8 Haziran'da Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki Laçın ilinde gözaltına alınan Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı asker Artur Kartanyan'ın provokasyon amacıyla Azerbaycan topraklarına girmediğinin incelemeler sonucunda ortaya çıktığı belirtildi.

Açıklamada, ”Kartanya'nın ilk sorgulama sırasında şüpheli davranması ve yanlış cevap vermesi nedeniyle onun Ermeni keşif-sabotaj grubunun bir üyesi olduğuna dair şüpheler oluşmuştu” denildi.

Gerçeğin ortaya çıkmasıyla Kartanyan'ın Ermenistan’a iade edildiği ve Azerbaycan tarafının insani davranış sergileyerek Azerbaycan’a karşı suç işlememiş bir kişinin iadesini sağladığı ifade edildi.

[old_news_related_template title="İran'da Cumhurbaşkanı adayları arasındaki münazarada Azeri-Türk tartışması" desc="İran'da 13. dönem Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 7 aday arasında sosyal ve kültürel konuların tartışıldığı 2. münazara, İran devlet televizyonu binasında muhafazakar Cumhurbaşkanı adayı İbrahim Reisi ile İran Türkü olan reformist aday Muhsin Mihralizade arasında Azeri-Türk tartışması ile başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/08/iecrop/secim-iran-reuters_16_9_1623181689.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/iranda-cumhurbaskani-adaylari-arasindaki-munazarada-azeri-turk-tartismasi-6476217/"]

[old_news_related_template title="Ermenistan'da bir kritik istifa daha" desc="Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anna Nagdalyan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan’ın istifa ettiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/27/iecrop/ermenistan-reuters_16_9_1622142302.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ermenistanda-bir-kritik-istifa-daha-6454735/"]