Irak'ta sabah saatlerinde korkunç bir saldırı meydana geldi...

Başkent Bağdat'ın popüler meydanlarından Tayaran Meydanı'nda iki canlı bomba üzerindeki düzeneği patlattı. İlk belirlemelere göre 3 kişi yaşamını yitirirken 16 insan da yaralandı.

Olay yerine güvenlik güçleri ve ilk yardım ekipleri gelirken, polis kaynakları ölüm sayısının artmasından endişe ettiklerini söyleyerek, "Yaralı olanların birçoğunun durumu ağır" açıklamasını yaptı.



Bu açıklamadan kısa bir süre sonra yetkililer ölü sayısının 32'ye çıktığını ve en az 110 insanın yaralandığı açıkladı.

2017 yılında IŞİD'in yenilmesinin ardından güven ve düzenin tekrar sağlandığı Bağdat'taki bu saldırı uluslararası kamuoyunda şok etkisi yarattı.

Irak'ta en son benzer bir saldırı 2018 yılının Ocak ayında yaşanmıştı. Yine Tayaran Meydanı'nda gerçekleşen saldırıda 27 kişi yaşamını yitirmişti.

Bağdat'taki patlama şok etkisi yarattı.


Irak İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili Reuters'a ölü sayısının artmasından endişe ettiklerini çünkü yaralıların durumunun ağır olduğunu söyledi.

Irak'taki saldırıdan önce güvenlik güçlerinin iki saldırganı engellemeye çalıştığı açıklandı.


IRAK DIŞİŞLERİ: SALDIRI IŞİD TARAFINDAN DÜZENLENDİ

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tümgeneral Halid el-Mahna yaptığı açıklamada, 32 kişinin ölümü ve 110 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan başkent Bağdat’taki terör saldırısından önce istihbarat bilgisi aldıklarını belirterek, saldırıyı üstlenen olmamasına rağmen saldırının terör örgütü IŞİD tarafından düzenlendiğini açıkladı.

Saldırının amacının örgütün hala var olduğuna dair bir mesaj olduğunu ifade eden el-Mahna, teröristlerin bulundukları bölgelere dair istihbarat bilgilerinin ellerinde olduğunu kaydetti.

Öte yandan terör saldırısının meydana geldiği halk pazarında Irak bayrakları ile toplanan esnaf, hayatını kaybedenler için dua etti.