Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Akar'ın, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 20 yıldır Afganistan'da bulunan Türkiye'nin son 6 yıldır Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın işletmesini sürdürdüğü belirtilerek, şu ifadeleri kullandı:

* Afganistan'ın dünyaya açılan tek penceresi olan Hamid Karzai havaalanı Afganistan halkının güvenlik, huzur ve refahı için büyük önem taşımaktadır.

* Afganistanlı kardeşlerimizin güvenlik ve refahı için Kararlı Destek Misyonunun bitmesinden sonra da unsurlarımızla Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının işletilmesine yönelik gerekli desteğin sağlanması çalışmaları sürmektedir.

[old_news_related_template title="Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Gücümüzün farkındayız" desc="Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, A400M Fasbat Uçak Bakım tesislerinin açılışı, retrofiti yapılan ilk A400M uçağının teslimi ve stratejik iş birliği anlaşmaları sertifika töreninde yaptığı konuşmada, 'Türkiye son yıllarda savunma sanayinde önemli mesafe kat etmiştir. Kat ettiğimiz mesafe önemli ancak bunları yeterli görmüyoruz. Rehavete kapılmadan daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi biz gücümüzün farkındayız. İnsan kaynağımıza ve potansiyelimize güveniyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/08/iecrop/dha-akar-1_16_9_1625764413.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/milli-savunma-bakani-hulusi-akar-gucumuzun-farkindayiz-6528559/"]