Geçen yıl hazırlıklarına başlanan ve 37 bin askerin katılacağı açıklanan tatbikat, corona virüsü salgını nedeniyle ertelenmişti. Fakat bu yıl geniş kapsamlı tatbikatın 28 bin askerle bu ay sonunda gerçekleşeceği açıklandı. ABD zırhlıları ve askerleri Balkanlar’a gelmeye başladı.

NATO ve ona destek veren ülkelerin katılacağı "Defender Europe 21" (Avrupa Savunması-21) adlı tatbikat Arnavutluk, Hırvatistan, Bulgaristan ve Bosna-Hersek’te gerçekleştirilecek.

ABD’li askerlerin tatbikat için Almanya’nın Nürnberg kentine gelmesi devam ederken, Arnavutluk’un Durres Limanı’nda dün tatbikatın açılış töreni düzenlendi.

"HER ALANDA GELİŞECEKLER"

Tatbikata komuta eden ABD’nin Avrupa’daki komutanı General Tod D. Wolters, "Bu tatbikata katılan güçlerimiz, güçlerini ve akıllarını geliştirecekler. En önemlisi, tatbikat sonunda bütün alanlarda ilerleme sağlayacaklar" dedi.

Çeşitli NATO ülkelerinin de asker gönderdiği tatbikata katılımın daha büyük olması planlanmıştı, ancak corona virüsü nedeniyle sayı yüzde 20 oranında düşürüldü. Yine de bu tatbikat, Rusya’ya karşı önemli bir sinyal olarak değerlendiriliyor.

[old_news_related_template title="Eski senatör ve astronot Bill Nelson, resmen NASA'nın yeni başkanı" desc="Florida'dan üç dönem ABD Senatörü olan Bill Nelson, Pazartesi günü yeni NASA başkanı olarak yemin etti. Nelson, sadece eski bir siyasetçi değil; aynı zamanda bir astronot. Yeni başkan NASA'nın gelecek planlarını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/04/iecrop/bill-nelson-2-reuters_16_9_1620125150.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/eski-senator-ve-astronot-bill-nelson-resmen-nasanin-yeni-baskani-6412797/"]