İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları devam ederken, Filistin’in birçok bölgesinde Gazze’deki Filistinliler için destek protestoları düzenleniyor.

Filistin’in Batı Şeria bölgesinde bulunan Beytüllahim şehrinde Gazze Şeridi’ne destek protestosunda İsrail güçleri ile Filistinliler arasında çatışma çıktı.

Şehirde bulunan İsrail kontrol noktasına yakın bir yerde toplanan onlarca Filistinli, İsrail’in işgal politikasına tepki ve Gazze Şeridi'ne ise desteklerini gösterdi.

Protestolar sırasında tansiyonun yükselmesi ile göstericiler, İsrail kontrol noktasını taşlarken, ana caddeyi ise lastik yakarak kapattı.

İsrail güçleri ise, protestoculara, göz yaşartıcı gazi, ses bombası ve plastik mermi ile karşılık verdi. Çıkan olaylarda, 2 Filistinli bacaklarından plastik mermi ile yaralandı.

[old_news_related_template title="Birleşmiş Milletler'den İsrail çağrısı" desc="BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurulu'nun Filistin'e ilişkin toplantısında, 'Çatışmalar derhal durmalı, ateşkes ilan edilmeli' dedi. BM 75. Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır ise, BM Genel Kurulu'nun Filistin'e ilişkin toplantısında, 'Umarım bugün bir sonuç çıkar, BM çatısı altında Genel Kurul olarak sadece sözlerden fazlasını yapabiliriz' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/20/iecrop/bm-reutersss_16_9_1621521795.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/volkan-bozkirdan-israil-cagrisi-6441676/"]

[old_news_related_template title="İsrail'in saldırıları nedeniyle 75 bin Filistinli yerinden oldu" desc="Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle yaklaşık 75 bin Filistin vatandaşının yerinden edildiğini duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/20/iecrop/filistin-reuters_16_9_1621498327.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israilin-saldiri-nedeniyle-75-bin-filistinli-yerinden-oldu-6440891/"]