Belçika'da corona virüsü (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemler gevşetiliyor. Ülkedeki salgın önlemlerini belirleyen Ulusal Danışma Kurulu, salgına yönelik son durumu değerlendirmek ve alınacak yeni kararları görüşmek üzere toplandı.

Toplantıda, maske kullanımı zorunluluğunun büyük ölçüde kaldırılması kararı alındı. Buna göre, ülke genelinde yazın başından bu yana vaka sayısındaki azalma ve aşılama oranlarındaki artış doğrultusunda maske takma zorunluluğu 1 Ekim tarihinden itibaren kaldırılacak.

Kapalı mekanlarda ve kalabalık etkinliklerde iç mekanda 500, açık alanda ise 750 kişiye kadar toplanmak mümkün hale gelecek ancak bu etkinliklerde Covid-Güvenlik belgesi kontrolleri mecburi olacak.

Federal makamların önümüzdeki günlerde Covid-19 konusunda karar alma yetkisini bölge yönetimlerine devretmeye hazırlandığı bildirilen Belçika'da, havaalanı, tren garları ve toplu taşıma araçlarında maske uygulaması devam edecek.

Müşterilerin maske takma zorunluluğu kaldırılmasına rağmen çalışanlar maske takmaya devam edecek. Hastanelerde ve sağlık kuruluşları personeli ve hastalar da maske takma kuralına tabii olacak. Söz konusu karar, aşılama oranında istenen düzeye ulaşamayan Brüksel'de yeme-içme sektörü de dahil olmak üzere uygulanmayacak.

Öte yandan, uzmanlar söz konusu kararın zamanlamasının yanlış olduğunu düşünüyor. Ekim ve Kasım aylarında salgının 4. dalgasının başlayabileceği ihtimaline dikkat çeken uzmanlar, bu kararın etkilerinin olumsuz olacağını savunuyor.

[old_news_related_template title="Aşı olmakta direndi, 11 ayda 3 kez coronaya yakalandı" desc="Jale Düşmezer (51), son 11 ay içerisinde 3 kez coronoya yakalandı. En son 3 ay önce hastalığa yakalanan ve yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren, boğazından hortumla beslendiği için konuşamayan Jale aşı konusunda ne düşündüğünün sorulması üzerine, sol  elinin baş parmağını kaldırarak cevap verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/17/iecrop/asi-corona-foto-dha_16_9_1631878437.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/asi-olmakta-direndi-11-ayda-3-kez-coronaya-yakalandi-6654685/"]

[old_news_related_template title="İngiltere'den Türkiye kararı! Kırmızı listeden çıkartıldı" desc="İngiltere’de hükümet, Covid-19 kısıtlamaları kapsamında seyahat listesini güncelleyerek Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarıldığını duyurdu. Türkiye, 17 Mayıs'tan bu yana kırmızı listede yer alıyordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/17/iecrop/ingiltere-reuters_16_9_1631894199.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ingiltere-turkiyeyi-kirmizi-listeden-cikardi-6655231/"]