ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi ile istişarelerde bulunmak adına ABD'ye döneceğini duyurmuştu.

Sullivan'ın açıklamasının ardından Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Rusya Büyükelçisi Sullivan'ın bu hafta ABD'ye döneceğini doğruladı.

Psaki, "Bu hafta ailesini ziyaret etmek ve görevine devam etmeyi kabul etmesi nedeniyle danışma şansı bulamadığı yeni yönetimin üyeleriyle görüşmek için eve dönüyor. Yakında Moskova'ya dönecek" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Sullivan'ın Moskova'ya dönmeden önce Biden ile görüşüp görüşmeyeceğini bilmediğini belirten Psaki, Sullivan ile Biden arasında planlanmış herhangi bir görüşmeden şu anda haberdar olmadığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde 10 ABD'li diplomatı sınır dışı edeceğini açıklamış, Sullivan'a ise istişarelerde bulunmak üzere ABD'ye dönmesini tavsiye etmişti.

[old_news_related_template title="Çekya-Rusya geriliminde son durum: Tehdit, suikast ve ihale... Moskova dört koldan savaşıyor" desc="Son dönemde ABD, Ukrayna ve Bulgaristan'la gerilim yaşayan Rusya, listeye Çekya'yı da ekledi. İki ülke diplomatları karşılıklı sınır dışı etme kararı alırken, krizin kaynağı 2014'teki mühimmat deposu patlamasına kadar dayanıyor. Çekya patlamadan Rus istihbaratını sorumlu tutarken, Moskova yönetimi ise iddiaları provokatif ve düşmanca adımlar olarak niteledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/20/iecrop/putin-reuters-19_16_9_1618921164.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cekya-rusya-geriliminde-son-durum-tehdit-suikast-ve-ihale-moskova-dort-koldan-savasiyor-6385210/"]

[old_news_related_template title="Havada gerginlik! Rusya, ABD ve Norveç uçaklarını engelledi" desc="Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Ulusal Savunma Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Rusya’ya ait MİG-31 tipi savaş uçağının Barents Denizi üzerinde ABD donanmasına ait P-8A Poseidon ve Norveç Hava Kuvvetlerine ait P-3C Orion tipi devriye uçaklarını engellendiği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/19/iecrop/rusya_16_9_1618848848.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/havada-gerginlik-rusya-abd-ve-norvec-ucaklarini-engelledi-6383763/"]