ABD Başkanı Biden Güvenlik Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Afganistan'daki gelişmelere değinen Biden, "30 saat içinde 11 bin kişi Afganistan'dan çıkarıldı. Önceliğimiz Amerikan vatandaşlarını güvenli bir şekilde Afganistan'dan çıkarmaktır" dedi.

Biden, Afganistan’ın başkenti Kabil'den kalkan uçakların doğrudan ABD'ye gelmeyeceğini belirterek, tahliye edilenler hakkında araştırma yapılacağını ve son 20 yılda ABD için çalışan kişilerin ülkeye kabul edileceğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’daki çalışmaların 31 Ağustos’tan sonraya uzamamasını umut ettiklerini açıklarken, güvenli bölgenin Kabil Havalimanı çevresine genişletildiğini belirtti.

[old_news_related_template title="İngiltere, Türkiye'deki 'Afgan mülteci' planını açıkladı, siyasetçilerden tepki yağdı" desc="İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın 'Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde Afgan mülteciler için merkezler kurma planı' yaptıklarını açıklamasına muhalefetten tepki yağdı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bu konuda iktidara yaptığı uyarıları hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 'Hepiniz yalancısınız. Kılıçdaroğlu ilk günden bu yana doğruları söylüyor. Türkiye, AKP tarafından dünyanın mülteci kampı yapılmak isteniyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/22/iecrop/multeci-iha-1_16_9_1629660897.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ingiltere-turkiyedeki-afgan-multeci-planini-acikladi-siyasetcilerden-tepki-yagdi-6608056/"]

[old_news_related_template title="Dışişleri Bakanlığı'ndan 'mülteci merkezi' açıklaması: Resmi talep bulunmamaktadır" desc="'Türkiye'de mülteci merkezi kurulması' yönünde İngiliz basınında çıkan haberlere yanıt veren Dışişleri Bakanlığı, 'Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değildir' açıklaması yaptı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ise bu açıklamaya çok sert tepki geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/22/iecrop/disisleri_16_9_1629663379.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/disisleri-bakanligindan-multeci-merkezi-aciklamasi-resmi-talep-bulunmamaktadir-6608123/"]