Ocak ayında göreve başlayan Joe Biden'a yakın kaynaklar, Wall Street Journal'a konuşarak ABD Başkanı'nın yeni planlarını ve projelerini anlattı.

İsmini açıklamayan kaynaklar, Biden'ın sigara üreticileri ve sigara şirketlerine karşı savaş hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi. Yetkililer Biden'ın ABD'de satılan bütün sigaralardaki nikotin seviyesini düşürmek istediğini söyledi. Biden'ın bu sayede sigaralara olan bağımlılığı azaltmayı hedeflediği belirtildi.

Öte yandan ABD yönetiminin ülkede çok sık tüketilen mentollü sigaralara da yasak getirmeyi planladığı kaydedildi. Biden yönetiminin ya mentol yasağı ya da nikotin seviyesinin azaltılmasını gündeme alacağı belirtilirken gazeteye konuşan kaynaklar bu iki yasağın da aynı anda yürürlüğe girebileceğini dile getirdi.

YASAL SÜREÇ UZAYABİLİR

Wall Street Journal, "Nikotin azaltma politikası sigarada kullanılan kimyasal seviyesini azaltma ve bağımlılığı azaltarak milyonlarca tiryakiye sigarayı bırakmayı amaçlıyor. Mentollü sigara yasağı ile birlikte de özellikle gençlerin sigaraya başlamasının engellenmesi amaçlanıyor. Bu iki yasağı da uygulamak yıllar alabilir ve dava süreci uzayabilir" yorumunu yaptı.

Yeni Zelanda da geçen hafta sigaralarda nikotin seviyesinin düşürülmesine karar vermiş ve resmi sigara içme yaşını yükseltmişti.

ABD Gıda ve İlaç Ajansı'na göre nikotin tek başına kanser, kalp rahatsızlığı ya da akciğer hastalığına sebep olmazken her yıl 480.000 insanın öldüğü sigaraya bağımlılığı artırıyor.


[old_news_related_template title="Putin'den Biden'ın davetine yanıt geldi" desc="ABD Başkanı Joe Biden'ın Rus lider Vladimir Putin'e davetine yanıt geldi... Bu ay gerçekleşecek Biden önderliğinde gerçekleşecek ve online olarak yapılacak iklim zirvesine Putin katılacağını söyledi. Aynı davet, Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da gelmişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/19/iecrop/putin-reuters_16_9_1618837729.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/putinden-bidenin-davetine-yanit-geldi-6383403/"]

[old_news_related_template title="Ermeni kilisesinden Biden'a Türkiye çağrısı: Sözde soykırımı tanıyın" desc="ABD'deki Ermenistan lobisi 24 Nisan'ın yaklaşmasıyla 'sözde soykırım' çağrılarını artırmaya başladı... Göreve geldiği yaklaşık 3 aydan beri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyen ABD Başkanı Joe Biden'a mektup yazan Ermeni kiliseleri sözde soykırım konusunda baskı yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/18/iecrop/biden-reuters_16_9_1618741099.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ermeni-kilisesinden-bidena-turkiye-cagrisi-sozde-soykirimi-taniyin-6381090/"]

[old_news_related_template title="Biden'dan büyük gaf! 'Putin'in ismini yanlış söyledi" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'ın YouTube hesabında gündemi değerlendirdiği sırada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'Başkan Putin' yerine 'Başkan Klutin dedi. Sosyal medyanın diline düşen Biden'ın gafı tepkilere neden oldu" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/16/iecrop/biden-putin-reuters_16_9_1618587701.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/putin-yerine-klutin-diyen-biden-tepkilere-maruz-kaldi-6377822/"]