2019 yılının son günlerinde Çin'de ortaya çıkan corona virüsü geçen haftalarda mutasyona uğrayarak yeni bir forma büründü ve yayılmaya başladı. Özellikle Güney Afrika'da ortaya çıkan ve diğer virüse göre daha hızlı yayılan Covid 501.V2 uluslararası kamuoyunda büyük panik yaratmıştı.

İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede tespit edilen bu virüs ile birlikte birçok ülke Güney Afrika'yla sınırlarını kapatmıştı. Eylül ayında tespit edilen mutasyona uğramış corona virüsü, İngiltere'de tespit edilen mutasyona uğramış virüs ile benzerlik gösteriyor. Fakat uzmanlar bu virüsün İngiltere'deki versiyondan çok daha farklı ve korkutucu olduğunu açıkladı. Henüz incelemelerin devam ettiği virüsün daha bulaşıcı olduğu tahmin edilirken bugün İngiliz ITV'nin siyaset editörü Robert Peston bir açıklama yaptı.

BAKANIN ENDİŞESİ BELLİ OLDU

İngiliz hükümetinden bir kaynağa dayandırdığı haberinde Peston, İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'un bugün verdiği, "Yeni mutasyona uğramış corona virüsünden endişeliyim" sözlerini değerlendirdi.

ITV'nin politika editörü Robert Peston, "Hükümetin bilim danışmanlarından birine göre, Matt Hancock'un Güney Afrika'da tespit edilen yeni tip corona virüsüne karşı 'son derece endişe' duymasının sebebinin aşının İngiltere'de tespit edilen corona virüsü tipinde olduğu kadar etkili olacağına güvenmemeleri" dedi.

[old_news_related_template title="Corona virüsünün merkez üssünde her 6 saniyede 1 kişiye corona bulaşıyor" desc="Corona virüsü salgınının merkez üssü haline gelen ABD'de corona virüsü etkisini artırarak yayılmaya devam ediyor. Los Angeles'ta yetkililer 'Her 6 saniyede 1 kişi Covid-19 oluyor' açıklamasını yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/04/iecrop/california-reuters_16_9_1609739278.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-virusunun-merkez-ussunde-her-6-saniyede-1-kisiye-corona-bulasiyor-6196017/"]