BM Mülteci Örgütü UNHCR tarafından yapılan açıklamada, yarım milyona kadar Afgan'ın ülkelerinden ayrılmalarını bekledikleri bildirildi. UNCHR, bu sürecin, 4 ay içerisinde tamamlanmasını beklediklerini de aktardı.

Reuters'ın son dakika olarak duyurduğu habere göre, UNHCR, ülkelerinde insani krizden kaçan Afganların komşu ülkelerin sınırlarına ulaşabileceği belirtilirken, komşu ülkelere 'sınırları açın' çağrısı yapıldı.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri yardımcısı Kelly Clements, yaptığı açıklamada, 'Bölgede yaklaşık yarım milyon mülteci akının yaşanmasını bekliyoruz. Bu noktada beklenildiği kadar büyük göç dalgasıyla karşılaşmasak da ülkedeki durum beklenen çok hızlı gelişti" dedi.

[old_news_related_template title="Taliban'ın egemenliğindeki Afganistan'da günlük hayat: Ekonomik sıkıntılar patlak verdi" desc="Taliban güçlerinin kontrolü ele geçirdiği Afganistan’ın başkenti Kabil'de günlük hayat devam ediyor. Yaşanan yönetim değişikliği nedeniyle esnaf müşterilerin azlığından olumsuz etkilenirken, vatandaşlar da artan fiyatlardan şikayet ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/27/iecrop/6eqi2c2e3bllviywbyvqqxdyju_16_9_1630064133.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/talibanin-egemenligindeki-afganistanda-gunluk-hayat-ekonomik-sikintilar-patlak-verdi-6616678/"]