İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı harekatın ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Twitter hesabından açıklamada bulundu.

"Gazze ve İsrail'deki düşmanlıkların derhal hafifletilmesi ve durdurulması için çağrıda bulunuyorum" diyen Guterres, "Bayram ruhuna saygı duyduğum için, Gazze ve İsrail'deki düşmanlıkların derhal hafifletilmesi ve durdurulması için çağrıda bulunuyorum. Çok fazla masum sivil öldü. Bu çatışma, ancak tüm bölgede radikalleşmeyi ve aşırılığı artırabilir" ifadelerine yer verdi.

[old_news_related_template title="İsrail, Filistin'de yine sivilleri hedef aldı" desc="Filistin'in Beyt Hanun kentinde ve Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Umm Al-Nasr köyünde İsrail güçlerinin topçu bombardımanı sonucu bir kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Bombardıman nedeniyle birçok Filistinli evlerini terk etmek zorunda kaldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/13/iecrop/israill-iha_16_9_1620938059.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israil-filistinde-yine-sivilleri-hedef-aldi-6430004/"]