Videoya ilişkin Salı günü bir açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, sarayın özel bir girişimciye ait olduğunu söyledi.

DW Türkçe'de yer alan habere göre Peskov, "Kremlin'in söz konusu mal sahiplerinin isimlerini kamuoyuna açıklama hakkı yoktur ve bunu yapmak gündemimizde yok. Bu doğru olmaz" diye konuştu.

Peskov, gazetecilerin, devasa arazinin neden iç istihbarat dairesinin koruması altında bulunduğuna ilişkin sorusuna ise yanıt vermedi.

Söz konusu videoda Karadeniz kıyısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için inşa edildiği iddia edilen lüks bir sarayın görüntüleri yer almıştı.

Sarayın yer aldığı arsanın Monaco Prensliği'nden 40 kat daha büyük olduğu ve inşaatının en az 1,1 milyar euroya mal olduğu belirtiliyor. Video, şimdiye kadar 90 milyondan fazla kez izlenmiş bulunuyor.

"RUS TARİHİNİN EN BÜYÜK YOLSUZLUK SKANDALI"

Navalni, mülkün kime ait olduğu bilgisinin üzerinin kasıtlı olarak örtüldüğünü iddia ediyor. Kağıt üzerinde adı geçen mal sahiplerinin böylesine bir yapıyı finanse edecek varlıklarının bulunmadığını savunan Navalni, sarayın Putin'in yakın çevresinde bulunan kişiler ve oligarkların devlete aktardığı rüşvetler üzerinden finanse edildiğini iddia ediyor.

Söz konusu sarayı "Rus tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı" olarak betimleyen Navalni'nin ekibi, yaptıkları araştırmanın en büyük başarısının, Putin'in asla orada yaşayamayacak olması olduğunu söylüyor.

Putin Pazartesi günü, sarayın kendisine veya yakın akrabalarına ait olduğu iddialarını reddetmişti.

NAVALNİ RUSYA'DA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Rusya'da zehirlendikten sonra Almanya'ya gelerek tedavi olan Navalni, Rusya'ya döner dönmez gözaltına alınmıştı. Bunun üzerine hafta sonunda Rusya'nın çeşitli kentlerinde kitlesel protesto gösterileri düzenlenmişti.

Putin'in sözcüsü Peskov'un "eşi benzeri olmayan bir saldırganlıkla" suçladığı gösterilerde en az 3 bin 700 kişi gözaltına alınmıştı. Navalni, Ruslara gelecek hafta da sokağa çıkma çağrısında bulundu.

[old_news_related_template title="Putin'den saray açıklaması: Vatandaşlarımızın beynini yıkamaya karar verdiler" desc="Moskova’ya dönüşü sırasında tutuklanan Rus muhalif lider Alexei Navalny’in kurduğu “Yolsuzlukla Mücadele Vakfı” tarafından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ait ülkenin güneyindeki Gelendzhik tatil kentinde 1.4 milyar dolar değerinde saray yapıldığı iddialarına Putin’den cevap geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/25/iecrop/putin_16_9_1611584365.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/putinden-saray-aciklamasi-vatandaslarimizin-beynini-yikamaya-karar-verdiler-6227919/"]

[old_news_related_template title="Rus muhalif Putin'in sarayının detaylarını paylaştı: Monako'nun 39 katı büyüklükte" desc="Rusya Devlet Başkanı Putin'in karşısına en sık ve güçlü çıkan isimlerden olan Alexei Navalny'nin önceki gün tutuklanmasının ardından bir skandal patladı... Navalny, internet üzerinden hazırladığı platformda Putin'in 1.3 milyar dolarlık (yaklaşık 9.68 milyar TL) sarayının detaylarını paylaştı. Gizli tüneli, yüzme havuzu, buz pisti, kilisesi ve tiyatro salonu olan sarayda Putin'in yatak odasının görüntüleri de paylaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/20/iecrop/palace45-1_16_9_1611135211.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/rus-muhalif-putinin-sarayinin-detaylarini-paylasti-monakonun-39-kati-buyuklukte-6219547/"]

[old_news_related_template title="Rusya'ya dönen muhalif lider Aleksey Navalnıy gözaltına alındı" desc="Rusya’da zehirlenmesinin ardından tedavi için Almanya’ya getirilen Rus muhalif lider Aleksey Navalnıy, Rusya'ya döndü. Navalnıy, havaalanı polisi tarafından gözaltına alındı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/17/iecrop/navalniy-iha2_16_9_1610898837.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/muhalif-lider-aleksey-navalniy-rusyaya-geri-dondu-6215376/"]