Corona virüsü pandemisiyle beraber evden çalışma yeni normal haline gelse de şirketler ofise dönüş planları yapmaya devam ediyorlar. Ancak hem pandeminin etkisi hem de teknolojinin sağladığı rahatlıkla ofise gitmeden işleri aynı şekilde ve hatta kimilerine göre daha da verimli bir şekilde bitirmek söz konusu olunca çalışanlar ofise dönüş konusunda pek de istekli değil.

Hubble da iş dünyasını bölen ofise dönüş konusu ile ilgili çalışanların düşüncelerini ve yaşadıklarını araştırdı. Yaptığı ankette; katılımcıların yüzde 79'u evden çalışmanın en büyük avantajı olarak işe gidiş gelişin olmamasını gösterdi.

Araştırma, çalışanların işe gidip gelme süreleri ile evden çalışmaktan aldıkları keyif arasında doğrudan bir ilişki olduğunu tespit etti. Çalışanlar ofisten ne kadar uzakta yaşıyorlarsa, uzaktan çalışmayı o kadar çok seviyorlar.

"UZAKTAN ÇALIŞMANIN OLUMSUZ BİR ETKİSİ YOK"


Ankete katılanlardan, ofisten iki saatten uzak bir noktada yaşayanların yüzde 84,2'si uzaktan çalışma konusunda olumlu bir deneyim yaşadığını söylerken, iş yerinden 15 dakikadan daha az uzakta yaşayanların sadece yüzde 56,4'ü bu görüşe katıldı. Ayrıca, işten bir saatten fazla uzakta ikamet eden çalışanlar, uzaktan çalışmanın herhangi bir olumsuz etkisi olmadığını da belirttiler.

Konu ekonomik tasarruf olduğunda ise ankete katılanların yüzde 55'i evden çalışmanın en önemli üç unsuru arasında finansal tasarruf olduğunu söyledi.

[old_news_related_template title="Bir CEO'dan ofislere dönüş itirafı: 'Uzaktan çalışırken verimlilikte rekor kırdık'" desc="Amerika'da finansal hizmetler şirketi olarak faaliyet gösteren Gravity Payments'ın CEO'su Dan Price, normalleşmeye çalışan dünyada ofise dönme konusunda ısrarcı olan CEO'ların neden yanılıyor olduklarını Guardian'a anlattı. Price, şirketin uzaktan çalışırken elde ettiği verimliliğe dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/09/iecrop/ofise_donus-shutterstock_16_9_1625814298.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/bir-ceodan-ofislere-donus-itirafi-uzaktan-calisirken-verimlilikte-rekor-kirdik-6528209/"]

[old_news_related_template title="Amazon ofise dönüşü erteliyor" desc="Pandemi nedeniyle uzaktan çalışma sistemini benimseyen ve eylül ayında ofise dönmeyi planyan Amazon'dan yeni karar: Ofise dönüş Ocak 2022'ye ertelendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/06/iecrop/amazon-reuters_16_9_1628232563.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/amazon-ofise-donusu-erteliyor-6577864/"]

[old_news_related_template title="Spotify, IBM, Facebook... Ofise dönüşleri nasıl planlıyorlar?" desc="LinkedIn, IBM, Facebook, Etsy... Birbirinden başarılı global şirketler, pandemi etkisini geride bırakıp ofise dönmeye hazırlanırken nelere dikkat ediyorlar? Insider'a verdikleri demeçlerle ofise dönüş planlarını anlatıyorlar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/28/iecrop/ofis-shutterstock_16_9_1627468180.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/spotify-ibm-facebook-ofise-donusleri-nasil-planliyorlar-6561026/"]