New York'ta BM Genel Kurulu devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü.

Çavuşoğlu, görüşmenin ardından Afganistan, Suriye ve Kafkasya’daki son gelişmelerin masaya yatırıldığını açıklayarak, “Bölgesel konularda ve ortak işbirliği alanlarında ABD’yle diyaloğumuzu her düzeyde sürdüreceğiz” paylaşımını yaptı. Öte yandan ABD'den de konuyla ilgili bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu söyleyerek, "Görüşmede Afganistan'daki ortak çalışmalar ve bölgesel meseleler ele alındı" ifadesini kullandı.

New York'ta, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planlanmış bir görüşmesi olmadığı için Ankara-Washington hattındaki en üst düzey seviyedeki görüşme bu toplantı oldu.

[old_news_related_template title="Erdoğan’dan BM’de göç mesajı: Tahammülümüz yok" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, BM 76. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, 'Ülkemizde, Suriyeliler dışında da sayıları 1 milyonu aşan çeşitli statülerde göçmen vardır. Afganistan’daki gelişmeler sebebiyle, son dönemde bu ülkeden de göç akını ihtimaliyle karşı karşıyayız. Suriye krizinde insanlık onurunu kurtaran bir ülke olarak artık yeni göç dalgalarını karşılamaya ne imkânımız ne de tahammülümüz vardır' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/21/iecrop/erdogan-reuretss-bm_16_9_1632257613.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdogandan-bmde-goc-mesaji-tahammulumuz-yok-6662760/"]