New York'ta BM Genel Kurulu'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, genel kurulun ardından temaslarını sürdürdü.

Çavuşoğlu, Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ile Filistin'i görüştü. Çavuşoğlu bu görüşmeye ilişkin, "Kendisini 18 Haziran’da Antalya Diplomasi Forumu'nda ağırlamaktan memnuniyet duyacağım" açıklaması yaptı.

Çavuşoğlu, Maldivler Dışişleri Bakanı Abdulla Shahid ile de görüştü. Görüşmeye ilişkin Çavuşoğlu, "Kovid-19 salgınıyla mücadelede işbirliğimizi görüştük" bilgilendirmesi yaptı.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Dr. Ahmet ile görüşen Çavuşoğlu, "BM Genel Kurulu'nu Filistin'e destek için harekete geçirme konusunda mutabıkız" dedi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Hsafadi ile görüşen Çavuşoğlu, "Kudüs'te kutsal yerlerin koruyucusu Ürdün'ün kararlı duruşunu takdir ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"VOLKAN AĞABEYİN YÖNETİMİ BM'DE FARK YARATIYOR"

Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır ile de bir araya gelerek, "Filistin davasına sahip çıkan ve BM’yi toplantıya çağıran 75. Genel Kurul Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır’a teşekkür ediyoruz. Volkan ağabeyin yönetimi BM’de fark yaratıyor" açıklaması yaptı.

"İSRAİL'İ DURDURMAK İÇİN GÜÇLÜ BİR BM TEPKİSİNE İHTİYAÇ VAR"

BM Genel Sekreteri Guterres ile de görüşen Çavuşoğlu, şu açıklamayı yaptı:

* Guterres’le Filistin, Afganistan, Libya ve Suriye başta olmak üzere küresel gelişmeleri değerlendirdik. İsrail’i durdurmak için güçlü bir BM tepkisine ihtiyaç var. Kendisinin de dediği gibi; “Yeryüzünde bir cehennem varsa o da Gazze'deki çocukların hayatlarıdır!"

Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır başkanlığında, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin Dışişleri Bakanlarının katılımıyla düzenlenen Filistin konulu toplantıya katıldı. Toplantının ardından Çavuşoğlu, "İsrail zulmüne karşı kararlılığımızı vurguladık, önümüzdeki süreçte atabileceğimiz somut adımları görüştük" açıklaması yaptı.

ERDOĞAN'IN TEMELİNİ ATTIĞI 35 KATLI GÖKDELENİ ZİYARET ETTİ

Çavuşoğlu, New York ziyaretleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temelini attığı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nin karşısında yer alan 35 katlı Türkevi binasının inşaatını ziyaret etti.

[old_news_related_template title="İsrail, Filistin ile ateşkesi onayladı" desc=" İsrail-Filistin arasında 11 gün sonra ateşkes ilan edildiği duyurulurken, ateşkesin bu gece yerel saate 02.00’de başlayacağı iddia edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/20/iecrop/israil-reuters1_16_9_1621538842.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israil-filistin-ile-ateskesi-onayladi-6442111/"]

[old_news_related_template title="Birleşmiş Milletler'den İsrail çağrısı" desc="BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurulu'nun Filistin'e ilişkin toplantısında, 'Çatışmalar derhal durmalı, ateşkes ilan edilmeli' dedi. BM 75. Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır ise, BM Genel Kurulu'nun Filistin'e ilişkin toplantısında, 'Umarım bugün bir sonuç çıkar, BM çatısı altında Genel Kurul olarak sadece sözlerden fazlasını yapabiliriz' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/20/iecrop/bm-reutersss_16_9_1621521795.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/volkan-bozkirdan-israil-cagrisi-6441676/"]

[old_news_related_template title="BM Genel Sekreteri Guterres: Yeryüzünde bir cehennem varsa, bugün Gazze'deki çocukların hayatlarıdır" desc="Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Kurulu'nun Filistin'e ilişkin toplantısında, “Çatışma derhal durmalı. Tüm taraflara düşmanlıkları durdurmaları çağrısında bulunuyorum ve tüm taraflardan acil ateşkes çağrımı yineliyorum” ifadelerini kullandı. Gazze'de İsrail'in hedefi olan çocukların durumuna ilişkin Guterres, 'Yeryüzünde bir cehennem varsa, bugün Gazze'deki çocukların hayatlarıdır” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/20/iecrop/guterres-reuters_16_9_1582308310_16_9_1601236920_16_9_1606935298_16_9_1621548694.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/bm-genel-sekreteri-guterres-yeryuzunde-bir-cehennem-varsa-bugun-gazzedeki-cocuklarin-hayatlaridir-6442269/"]