Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün başladığı Yunanistan temasları devam ederken bugün mevkidaşı Nikos Dendias ile düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Dendias, iki ülkede aşı olan vatandaşların ve corona virüsü test sonucu negatif çıkanların seyahat etmesine izin verilmesi konusunda anlaşma sağlandığını söyledi. Dendias, "Aşı sertifikasının tanınması konusunda anlaştık" dedi.

ERDOĞAN VE MİÇOTAKİS GELECEK AY GÖRÜŞECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da aşı sertifikası konusunda tarafların anlaştığını söylerken, bu gelişmenin turizm sektörüne büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Çavuşoğlu, "Bugün vardığımız mutabakat karşılıklı olarak turizm sektörümüze katkı sağlayacak. Yunanistan ile aşıları karşılıklı olarak tanıma kararı aldık" ifadesini kullandı.

Dendias, iki ülke arasındaki ciddi farklılıkların üstesinden gelinmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Öte yandan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in gelecek ay gerçekleşecek NATO Zirvesi'nde bir araya geleceği de duyuruldu.

[old_news_related_template title="Yunanistan'dan Çavuşoğlu'nun açıklamalarına çok sert yanıt" desc="Dün resmi temaslar için Yunanistan'a giden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklamalar iki ülke arasında gerilimi yükseltti. Zorlu geçen 2020'nin ardından bu yıl normalleşmeye başlayan ilişki tekrar gerildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/31/iecrop/cavusoglu-reuters_16_9_1622438269.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistandan-cavusoglunun-aciklamalarina-cok-sert-yanit-6460277/"]