ABD'de seçim sonuçlarının tescil edileceği gün Kongre'da yaşanan olaylar ülkenin gündeminden düşmüyor. 6 Ocak'ta başkent Washington D.C.'de Trump destekçileri Kongre binasını basmış, çıkan olaylarda beş kişi hayatını kaybetmişti.

Dünyanın dikkatini olaylara verdiği o anların ardından dün, ülkenin en büyük sorunu corona virüsü kendini hatırlatmıştı. Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre korkunç bir rekor kırıldı. Ülkede ilk kez günlük can kaybı sayısı 4 binin üzerine çıktı.

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), rekorun ardından daha da iç karartıcı uyarılarda bulundu. CDC Direktörü Dr. Robert Redfield, 6 Ocak'taki olayların ve bir araya gelen binlerce kişinin halk sağlığı açısından büyük sonuçları olacağını söyledi.

'KESKİN BİR ETKİ YARATACAK'

Yaşananlar için "Çok üzücü bir gün" diyerek söze başlayan Dr. Redfield, corona virüsünün yayılmasında patlama etkisi yaratabileceğini söyledi. Dr. Redfield, "Maskesiz ve aralarında mesafe olmayan binlerce kişi Kongre'ye doğru ilerledi. Sonra bu kişiler arabalara, trenlere ve uçaklara binip ülkenin dört bir yanındaki evlerine döndü. Bu durumun virüsün yayılımında keskin bir etki yaratacağını düşünüyorum" dedi.

5 BİNE KADAR ÇIKABİLİR

Ölü sayısının günlük 4 binin üzerine çıkmasını da değerlendiren Dr. Redfield, artış eğiliminin devam edeceğini söyleyerek, "Günlük ölü sayısını 2 bin 500 - 5 bin bandında görmeye devam edeceğiz. Ocak ayı boyunca durum daha da kötüleşecek. Şubat ayının bir bölümü de buna dahil olabilir. Bu dalganın zirvesini henüz görmedik" ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Ünlü emlakçı uçağa atlayıp Kongre'ye gitmiş: Sadece başkente saldırdık" desc="ABD Kongresi'nin Donald Trump destekçileri tarafından basılması sırasında çıkan olaylara Teksas'tan özel jetiyle katılan emlak komisyoncusu ve radyocu Jenna Ryan'ın, 'Biz sadece başkente saldırdık. Hayatımın en güzel günlerinden biriydi' ifadelerine tepki yağdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/08/iecrop/jenna-ryan-facebook-1_16_9_1610095184.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/unlu-emlakci-ucaga-atlayip-kongreye-gitmis-sadece-baskente-saldirdik-6202570/"]

 

[old_news_related_template title="Dünya Kongre'ye kilitlenmişken... ABD'de korkunç rekor: Bir günde 4 bini aşkın ölü" desc="ABD Kongre baskınıyla sarsılırken, corona virüsü kendini yeniden hatırlattı. Johns Hopkins Üniversitesi, ülkede günlük ölü sayısının ilk kez 4 binin üzerine çıkarak rekor kırdığını duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/08/iecrop/kongre-saldiri-reuters-1-1_16_9_1610094143.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/dunya-kongreye-kilitlenmisken-abdde-korkunc-rekor-bir-gunde-4-bini-askin-olu-6202547/"]