Corona virüsü dünya genelinde etkisini sürdürürken, Hindistan'da ortaya çıkan ve kısa sürede baskın hale gelen Delta varyantı endişeleri artırıyor. Aşıların varyanta karşı ne kadar etkili olduğu tartışılırken, üçüncü doz aşı ve kısıtlamaların geri gelmesi gibi pek çok ihtimal ülkeler tarafından değerlendiriliyor.

Corona virüsünde en çok can kaybının görüldüğü ABD de o ülkelerden biri. Salgınla mücadelede en önemli kurumlardan biri olan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), zorunlu maske kararını değiştirmişti. Aşılarını tamamlayan kişilerin maske takma zorunluluğu bulunmadığını belirten CDC uzmanları, varyantın hızla yayılmasıyla kapalı alanlarda maske takılması gerektiğini açıkladı.

YENİ VERİLER ORTAYA KOYDU

CDC Direktörü Rochelle Walensky, corona virüsü aşısı olan kişilerin Delta varyantını başkalarına bulaştırabildiğini gösteren yeni bilimsel veriler olduğunu söyledi. Walensky, "Delta varyantıyla ilgili son birkaç haftada yaşananlara ilişkin yürüttüğümüz çalışmalar, aşı olsanız dahi virüsü başkasına bulaştırabildiğinizi ortaya koydu. Bu nedenle maske kuralı tavsiyesini güncelledik" dedi.

[old_news_related_template title="FDA ve CDC'den üçüncü doz hatırlatma aşısı açıklaması: İki doz aşı olana gerek yok" desc="Delta varyantı dünya genelinde endişe yaratmaya devam ederken, Pfizer-BioNTech'in üçüncü doz hatırlatma aşısı başvurusu öncesi FDA ve CDC'den ortak açıklama geldi. Açıklamada, iki doz aşı olan kişilerin ağır hastalık ve ölüm riskine karşı korunduğu ve bu aşamada hatırlatma dozuna gerek olmadığı belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/09/iecrop/asi-kadin-reuters2_16_9_1625807737.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/fda-ve-cdcden-ucuncu-doz-hatirlatma-asisi-aciklamasi-iki-doz-asi-olana-gerek-yok-6529283/"]

 

[old_news_related_template title="CDC açıkladı: Moderna ve Pfizer-BioNTech aşısıyla kalpte iltihaplanma arasında bağlantı var" desc="Moderna ve Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen corona virüsü aşılarının kalpte iltihaplanmaya yol açtığı doğrulandı. ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri, ikinci doz aşıdan sonra söz konusu yan etkinin nadir olarak ortaya çıkması arasında bağlantı olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/24/iecrop/asi-pfizer-reuters_16_9_1624512089.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/cdc-acikladi-moderna-ve-pfizer-biontech-asisiyla-kalpte-iltihaplanma-arasinda-baglanti-var-6502634/"]