ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ülkedeki Covid-19 vakası ve yoğun bakım ünitesindeki hasta sayılarındaki düşüşün ardından, yeni faaliyet klavuzu yayınladı. CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky ise, Mart ve Nisan aylarının kritik olduğuna işaret etti.

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, ABD basınına yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki iki ay için kritik olan o kadar çok şey var ki. Aşılarımızın ne kadar çabuk yapılacağına karşı, başka bir artış olup olmayacağını Mart ve Nisan aylarındaki gidişat belirleyecek" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK SİSTEMİ ZAYIF


Walensky, yerel liderlerin insanları maske takmaya ve birbirlerinden fiziksel olarak uzak durmaya teşvik etmek için ellerinden geleni yapacaklarını ve insanlara aşı olmalarını tavsiye edeceklerini umduğunu söyledi. Walensky ayrıca ABD sağlık sisteminin "zayıf" olduğunu söyledi.

[old_news_related_template title="CDC'den çarpıcı aşı araştırması: Yan etkilerin yüzde 80'i kadınlarda" desc="ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri, corona virüsü aşısı sonrası yan etkileri cinsiyetlere göre inceledi. Buna göre ortaya çıkan yan etkilerin yüzde 80'i kadınlarda gözlemlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/09/iecrop/coronavac-reuters-2_16_9_1615274150.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/cdcden-carpici-asi-arastirmasi-yan-etkilerin-yuzde-80i-kadinlarda-6303831/"]