Açıklamayı araştırmaya yakın bir kaynak yaptı. Bu, aşının Güney Amerika'nın en büyük ülkesi olan Brezilya'da düzenleyici kurumdan onay almasına bir adım daha yaklaştırdı.

KOCA: YÜZDE 91.25 ETKİLİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 24 Aralık'ta yaptığı açıklamada Türkiye'nin 50 milyon doz almak için anlaştığı Sinovac'ın corona virüsü aşısının koruyuculuğunun yüzde 91.25 oranında olduğunu ve ilk aşamada yaklaşık 9 milyon kişiye yapılacağını söylemişti.

Latin Amerika ve Güneydoğu Asya'da sırasıyla en fazla COVID-19 vakasına sahip olan Brezilya ve Endonezya, bu ay CoronaVac aşısını kullanmaya hazırlanıyor.

NORMAL BUZDOLABINDA SAKLANABİLİYOR

CoronaVac'ın etkinlik oranı, Moderna Inc veya Pfizer Inc ve ortağı BioNTech SE'nin yüzde 90'dan fazla etkili aşılarından daha düşük olsa da, taşınması daha kolay ve normal buzdolabı sıcaklıklarında saklanabilir.

Sinovac'ın Türkiye, Şili, Singapur, Ukrayna ve Tayland ile de tedarik anlaşmaları bulunuyor.

[old_news_related_template title="Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Koca, corona aşısının geleceği tarihi açıkladı" desc="Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki corona virüsü salgınına ilişkin son durumu açıkladı. 'Çin aşısı Türk insanında yüzde 91,25 etkili olduğundan artık eminiz' diyen Koca, aşıların Pazar'ı Pazartesi'ye bağlayan gece yola çıkacağını duyurdu. Koca ilk aşamada 9 milyona yakın kişinin aşı olacağını ve günde 2 milyon aşının yapılabileceğini söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/24/iecrop/bilim-kurulu-depo_16_9_1608825678.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/bilim-kurulu-sonrasi-saglik-bakani-kocadan-son-dakika-aciklamalar-6181804/"]

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı 'aracı yok' demişti! Çin aşısında dikkat çeken detay" desc="Türkiye'ye bir kaç gün içinde gelmesi beklenen Çinli Sinovac şirketinden sipariş edilen corona virüsü aşılarının görüntüleri yayınlandı. Aşılar üzerinde yazan 'aracı firma' ise dikkat çekti. CHP'li Murat Emir, 'Bakan, 'Aracı yok' demişti. Oysa bugün gelen fotoğrafta kolilerin üzerinde Keymen yazdığını görüyoruz' diye tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/28/iecrop/asi-kulak_16_9_1609170574.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/saglik-bakani-araci-yok-demisti-cin-asisinda-dikkat-ceken-detay-6187029/"]