Reuters'ın haberine göre, ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından CNN International'da aşı olmayan üç çalışanın görevine son verildi. Şirket içerisinde çalışanlara gönderilen bir iç yazışmayla, aşı olmayan üç çalışanın anlaşmalarının sonlandırılarak işten çıkarıldıkları bildirildi.

Gönderilen mesajda, corona virüs aşılarının yaptırılması konusunda sıfır tolerans gösterdiklerini ve her çalışanın aşı olmak zorunda olduğu ifade edildi. Kurum başkanı Jeff Zucker imzası taşıyan mesajda, CNN çalışanlarının ofiste ya da sahada çalışan fark etmeksizin mutlaka aşı olmak zorunda olduklarını bildirdi.

Zucker mesajında “Haber, spor ve stüdyolarda çalışan her kim olursa olsun aşılanmak zorundadır. Bu konudaki tavrımızı aylardan beri net olarak ifade ediyoruz. Bu konuda bir kafa karışıklığı olmaması gerekir” ifadelerini kullandı.

Dünya üzerindeki bazı şirketler gibi CNN de çalışanlarına corona virüs aşısı zorunluluğu getirmişti. Ülkede artan Delta varyantı vakaları yüzünden şirket ofise dönüş tarihini de Ekim'e kadar ertelediklerini açıklamıştı. Ancak bu kural iki doz aşısını tamamlayanlar için geçerli değil.

CNN haber kanalının ayrıca Los Angeles, Washington, ve Atlanta ofislerinde maske takma zorunluluğu da bulunuyor.

[old_news_related_template title="'Corona beni etkilemez' diyordu... Yoğun bakımdaki son sözleri bu oldu: Keşke aşı olsaydım" desc="Corona virüsüne karşı korunmada en büyük silahın aşılar olduğunu gösteren son örnek İngiltere'de yaşandı. Doğa sporları ve vücut geliştirmeyle uğraşan, hiçbir sağlık sorunu bulunmayan 42 yaşındaki John Eyers, corona virüsüne yakalandıktan 4 hafta sonra hayatını kaybetti. İkiz kardeşi Eyers'ın son sözlerinin, 'Keşke aşı olsaydım' olduğunu söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/04/iecrop/john-eyers-facebook-1_16_9_1628078942.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/corona-beni-etkilemez-diyordu-yogun-bakimdaki-son-sozleri-bu-oldu-keske-asi-olsaydim-6574435/"]

[old_news_related_template title="Uğur Şahin ve Özlem Türeci'ye ortak olan ikizler ülkenin en zenginleri arasına girdi" desc="Corona virüsü salgınına karşı geliştirdikleri aşı ile hisseleri son 6 ayda yüzde 250 artan BioNTech, Uğur Şahin'i zengin ederken aslan payını ise şirkete yıllar önce yatırım yapan Strüngmann ikizleri kaptı. İkizler, Almanya'nın en zengin isimleri listesinde en üst seviyeye çıkarken büyük bir başarı öyküsüne imza attı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/06/iecrop/ikizler-hexal-1_16_9_1628234224.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ugur-sahin-ve-ozlem-tureciye-ortak-olan-ikizler-ulkenin-en-zenginleri-arasina-girdi-6577882/"]