Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından en büyük korku kuşkusuz kadınlar arasında yaşanıyor.

Kadınların burka giymeden sokağa çıkmasının yasak olduğu Taliban yönetimi altındaki Afganistan'da, görev yapan CNN International muhabirinin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.



CNN International muhabiri Clarissa Ward, Taliban militanlarının Kabil'e girmesinden bir gün önce normal kıyafetleriyle yayına çıkarken, bir gün sonra ise burka ile CNN International ekranlarında göründü.

[embed]https://www.dailymotion.com/video/x83h69f[/embed]

Ward'ın kıyafet değişimi sosyal medyada kısa sürede gündem haline geldi. Pek çok kişi muhabirin bir gün önce ve bir gün sonra giydiği kıyafetleri kıyaslayarak değişime dikkat çekti.

AÇIKLAMA YAPTI
Ward, konuyla ilgili Twitter'dan açıklama yaptı.

İki fotoğrafına yer veren Ward, "Bu mimleme yanlış. Soldaki fotoğraf özel bir yerleşkenin içinde. Sağdaki ise Taliban'ın ele geçirdiği Kabil sokaklarında. Daha önce Kabil'de sokakta, saçlarım tamamen kapalı ve başörtüsü takardım. Şimdi ise tamamen burka giyiyoruz. Yani bir fark var ama bu kadar keskin değil" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Taliban nasıl kuruldu? Bugünkü gücüne nasıl kavuştu?" desc="ABD ve NATO güçlerinin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Taliban güçleri kısa sürede ülkenin kontrolünü ele geçirdi. Kaos ve şiddetin baş gösterdiği ülke artık, Afganistan İslam Emirliği ismiyle anılıyor. Peki Taliban bugünlere nasıl geldi? Örgüt nasıl ortaya çıktı? Arkasında kimler var? Bu yazıda sizler için derledik... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/17/iecrop/taliban2_16_9_1629184214.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/taliban-nasil-kuruldu-bugunku-gucune-nasil-kavustu-15-milyar-dolarlik-ekonomi-6596790/"]

[old_news_related_template title="Üst düzey Türk yetkiliden Afganistan açıklaması: MİT de devrede" desc="Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Türk yetkili Taliban ile Ankara arasında gerçekleşen görüşmelerin detaylarını kamuoyu ile paylaştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/17/iecrop/afganistan-reuters1_16_9_1629204285.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ust-duzey-turk-yetkiliden-afganistan-aciklamasi-mit-de-devrede-6598545/"]