İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında sivillere karşı zulmü sürüyor. Filistinli aktivisitler, işgal altındaki Kudüs’ün Wadi al-Lawz bölgesinde İsrail güçlerinin, Cihad Qus adlı Filistinliyi 3 haftadır şehirde yaşanan olaylar nedeniyle gözaltına almak için bir eve baskın yaptığı ana ilişkin bir görüntü yayınladı.

Görüntüde Filistinli babanın evinden çıkarılmadan önce küçük kızından aldığı "Baba beyaz oyuncağım nerede?" sorusu yürekleri sızlattı.

"BABA SANA SORMAK İSTİYORUM..."

Görüntülerde küçük çocuğun, “Baba sana sormak istiyorum, beyaz oyuncağım nerede?” dediği duyulurken, Filistinli babanın da kızının sorusuna gülümseyerek yanıt verdiği görüldü. Daha sonra ise İsrail güçleri, Qus’u gözaltına alarak evden çıkardı.

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün çeşitli mahallelerinde en az 13 Filistinliyi, 3 haftadır yaşanan olaylarla bağlantılı olarak gözaltına alıyor.

[old_news_related_template title="Filistin'in Ankara Büyükelçisi'nden Mescid-i Aksa açıklaması" desc="Mescid-i Aksa’da çıkan olaylara ilişkin Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Fayed Mustafa, 'Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, en kutsal sayılan üç mescitten biri, işgal yetkililerinin onu zamansal ve mekansal bir bölünme empoze etme girişimlerinden koruyan muhafızlarını ve ibadet edenlerini selamlıyoruz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/08/iecrop/filistin-dha-1_16_9_1620486761.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/filistinin-ankara-buyukelcisinden-mescid-i-aksa-aciklamasi-6420874/"]

[old_news_related_template title="İsrail'den Mescid-i Aksa'da ses bombalı ve plastik mermili saldırı" desc="İsrail güçlerinin, teravih namazını kılmak üzere Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlilere ses bombaları ve plastik mermi ile saldırılarında en az 205 kişi yaralandı. ABD'den yepılan açıklamada, Washington’ın Kudüs’te artan gerginlik nedeniyle endişeli olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/07/iecrop/aksa-iha_16_9_1620412306.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/israilden-mescid-i-aksada-ses-bombali-ve-plastik-mermili-saldiri-6419430/"]