Avrupa’yı etkisini altına alan şiddetli yağışın yol açtığı sellerde bilanço artıyor. Tam anlamıyla felaketi yaşayan Almanya’da İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en kötü doğal afetlerden biri yaşandığı belirtilirken, şu ana kadar 141 kişi hayatını kaybetti.

Sel felaketiyle mücadelenin sürdüğü Belçika’da ise can kaybının 27’ye ulaştığı bildirildi. Sel felaketinde şu ana kadar Almanya ve Belçika’da toplam 168 kişi hayatını yaşamını yitirdi.



700 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Almanya’da yetkililer, Köln kenti yakınlarındaki Wassenberg kasabasında bir barajın yıkılmasının ardından dün gece geç saatlerde yaklaşık 700 kişinin tahliye edildiğini söyledi. Wassenberg Belediye Başkanı Marcel Maurer, su seviyelerinin geceden bu yana dengelendiğini belirterek, “Net konuşmak için çok erken ama ihtiyatlı bir şekilde iyimseriz” dedi.



BELÇİKA’DA 20 TEMMUZ ULUSAL YAS GÜNÜ İLAN EDİLDİ

Sel felaketinde 27 kişinin hayatını kaybettiği Belçika'da da hala haber alınamayan kişiler olduğu aktarıldı. Bu kişilerden bir kısmının cep telefonlarını şarj edemediği veya kimlikleri olmadan hastaneye kaldırılmış olabileceği belirtildi.



Belçika hükümeti, bugüne kadar yaşanan en büyük sel felaketinde hayatını kaybedenler için 20 Temmuz Salı gününü “ulusal yas günü” ilan ederken, 21 Temmuz Belçika Ulusal Günü kutlamaları da felaket nedeniyle sınırlandırıldı.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen öğleden sonra selden en kötü etkilenen bölgelere ziyaret gerçekleştirdi.



HOLLANDA'DA ALARMDA

Sel ile mücadele edilen Hollanda'da henüz can kaybı yaşanmadı. Acil servisler ve acil durum ekipleri, taşan nehirlerin ülkenin güneyinde bulunan Limburg eyaletindeki kasaba ve köyleri tehdit etmesi nedeniyle alarma geçti. Bölgede son 2 gün içinde on binlerce kişi tahliye edilirken, askerler, itfaiye ekipleri ve gönüllüler gece boyunca sel baskınlarına karşı çalışmalar yürütmeye devam etti.

[old_news_related_template title="Rize'de felaket böyle geldi: Son anda kaçtılar" desc="Rize’de 6 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı sel afetinde, Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde meydana gelen heyelan anı güvenlik kameralarına yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/17/iecrop/detay-kopya-7_16_9_1626517183.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/rizede-felaket-boyle-geldi-son-anda-kactilar-6543900/"]

[old_news_related_template title="Avrupa selle mücadele ediyor: Ülkeler sulara gömüldü" desc="Almanya, Belçika, Hollanda, Lüksemburg ve İsviçre, sellerle su baskınları ile boğuşuyor. Almanya’da 1300 kişi kayıp. Şu ana kadar Almanya’da 80, Belçika’da 9 kişinin cesedi bulundu. Lüksemburg ve Hollanda’da ölümlerle sayı 100’ü aşıyor. Evlerin bodrumları boşaltıldıkça cesetler çıkıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/16/iecrop/avrupa-aligulen_16_9_1626423023.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/avrupa-selle-mucadele-ediyor-ulkeler-sulara-gomuldu-6542032/"]