Dünya genelinde yeni tip corona virüsü (Covid-19) ve mutasyonları ile mücadele devam ederken, Meksika’dan Covid-19 mutasyonlarına ilişkin korkutan bir açıklama geldi.

"HEM DELTA HEM DE MU MUTASYONU"

Ülkenin Hidalgo eyaletinde bir kişide Covid-19'un hem Delta hem de Mu mutasyonu tespit edildi. Meksika Epidemiyolojik Referans ve Tanı Enstitüsü tarafından yapılan farklı analizler sonucunda ortaya çıkan çift mutasyon vakası Hidalgo Valisi Omar Fayad tarafından da doğrulandı.

VALİ EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ OLARAK NİTELENDİRDİ

Vali Fayad sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, söz konusu vakayı “Meksika'da şu ana dek eşi benzeri görülmemiş” olarak nitelendirdi.

ARAŞTIRMALAR BAŞLADI

Vali ayrıca, Hidalgo Eyaleti Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü Meksika Ofisi’nin Covid-19 sorumlusu Jean-Marc Gabastou’nun koordineli olarak derin epidemiyolojik araştırmalar üzerinde çalışmaya başladıklarını açıkladı.

[old_news_related_template title="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 16 Ekim corona tablosunu açıkladı! Vaka ve vefatta son durum" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 16 Ekim 2021 Cumartesi gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 212 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise düne göre düşüş yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Yeni vakalar içinde gençlerin oranı artış gösteriyor. Umulanın aksine, üniversite öğrencilerimiz arasında aşılanma oranı düşük. Sağlıklı bir eğitim ortamı için gençlerimiz aşılarını aksatmadan yaptırmalı. Toplum, bütün gençlerinin aşı olarak mücadeleye katılmalarını bekliyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/16/iecrop/koca-sozcu5_16_9_1634393799.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/saglik-bakani-fahrettin-koca-16-ekim-corona-tablosunu-acikladi-vaka-ve-vefatta-son-durum-6711085/"]

[old_news_related_template title="Bakan Koca'dan önemli uyarı: Belirtileri coronaya benziyor! Ciddi artış var" desc="Corona virüsü salgınıyla mücadele sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan kritik bir uyarı geldi. Gribal enfeksiyon konusuna dikkat çeken Bakan Koca, 'Belirtileri Covid-19’a benzeyen bu enfeksiyonlarda, mevsim şartları, maske ve mesafe tedbirlerindeki ihmaller sebebiyle ciddi artış var' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/16/iecrop/koca-depo-5_16_9_1634404913.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/saglik/bakan-kocadan-korkutan-uyari-belirtileri-coronaya-benziyor-ciddi-artis-var-6711347/"]