Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov sosyal medya hesabında, Kırgız doktorların Covid-19’a ilk aşamada tedavi yöntemi geliştirdiğini belirterek, zehirli kurtboğan bitkisinden yapılan ilacın fotoğrafını paylaştı. Caparov’un ardından ülkenin Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev de düzenlediği basın toplantısında söz konusu bitkisel ilacın Covid-19’a karşı etkili olduğunu savundu.

İlacın sıcakken içilmesi gerektiğini belirten Beyşenaliyev, “Soğuk haliyle içilirse spazm oluşur ve ölüme yol açabilir. İçtikten sonra arkasından soğuk su içmemek veya dondurma yememek lazım. Örtünerek yatmak gerek. İlaç çay gibi günde 3-4 bardak içilebilir” dedi.

"EĞER ÖLMEZSEM ZARARSIZ"

Beyşenaliyev, basın toplantısı sırasında ilacı içerek onun sağlığa zararsız olduğunu göstermeye çalıştı. Bakan Beyşenaliyev, “Eğer ben şimdi ölmezsem bu onun zararsız olduğunun garantisi olacak” ifadesini kullandı.

Beyşenaliyev, söz konusu bitkisel tedavi yönteminin Cumhurbaşkanı Caparov’un babası tarafınca kullanıldığını ve onun bu reçeteyi oğluna bıraktığını dile getirdi. Bakan Beyşenaliyev, geçen yıl Caparov’un Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’a söz konusu ilacı Covid-19 hastalarının tedavisinde kullanmayı önerdiğini fakat önerinin reddedildiğini kaydetti.

İLACIN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRDİĞİ İDDİASI

Daha sonra Caparov’un o zamanlar sıradan bir doktor olarak çalışan kendisine başvurduğunu söyleyen Beyşenaliyev, bu ilacı Covid-19 ile hastası akrabalarının tedavisinde kullandığını ve iyileştiklerini aktardı.

Beyşenaliyev, ilacın hastaların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, doktorların bu ilaçla ilgili klinik protokol geliştirdiklerini aktardı. Öte yandan uzmanlar, kurtboğan bitkisinin çok zehirli olduğunu savunmaya devam ediyor.

[old_news_related_template title="Corona testi istemeyen adam sağlıkçılara dehşet yaşattı" desc="Beylikdüzü’nde 3 kez üst üste boğaz ağrısı şikayetiyle özel bir hastaneye gelen ve doktorun korona virüs testi tavsiyesine uymadığı iddia edilen hasta, acil serviste doktoru darp etti. Öfkesini kontrol edemeyen hasta, dışarı çıkıp aracından silah alarak saldırmak istedi. Yaşanan anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/16/iecrop/1-5_16_9_1618556108.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/corona-testi-istemeyen-adam-saglikcilara-dehset-yasatti-6376785/"]

[old_news_related_template title="Oxford Üniversitesi'nden korkutan corona araştırması" desc="Oxford Üniversitesi'nin araştırmasına göre, Covid-19'un kan pıhtılaşmasına yol açma riski, aşıların yan etkisi sonucunda oluşabilecek tromboz tehlikesinden çok daha yüksek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/15/iecrop/asi-reuters_16_9_1592803285_16_9_1618508765.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/oxford-universitesinden-korkutan-corona-arastirmasi-6375810/"]