Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın saat 19.00'da başlayan baş başa görüşmesi sona erdi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından ilk açıklama, Biden'dan geldi.

Biden, "Erdoğan ile çok iyi bir görüşme, pozitif ve verimli bir toplantı yaptık" ifadelerini kullandı. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Biden, Erdoğan ile görüşmeye dair "Birkaç dünya lideriyle bir araya gelme şansım oldu. Erdoğan'la görüştüm. Pozitif bir görüşme oldu. Detaylı bir görüşme yaptık. Ülkelerimiz büyük gündemlere sahip. Ekiplerimiz tartışmaları sürdürecek. Eminim ki Türkiye-ABD olarak anlamlı bir çalışma yürüteceğiz" dedi.



NATO’ya ABD’nin bağlılığını dile getiren Biden, “ABD NATO anlaşmasının 5’inci maddesine sarsılmaz bir şekilde bağlıdır” ifadelerini kullandı.

Rusya ve Çin’in Atlantik’in bir araya gelmesine karşın faaliyetler yürüttüğünü ifade eden Biden, “Rusya ile sorun çıkartmak istemiyorum ama Rusya zararlı aktivitelerine devam ederse Atlantik birliğini korumak için harekete geçeriz” dedi.

Rusya’da tutuklu bulunan muhalif lider Alexei Navalny konusuna da değinen Biden, “Navalny’nin ölümü, Rusya’nın insan hakları konusuna uymayı ne kadar az istediğini veya hiç istemediğini gösterir” ifadelerini kullandı.



İLK KEZ AİLE FOTOĞRAFINDA KARŞI KARŞIYA GELMİŞLERDİ

Bugün başlayan NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Biden ilk kez aile fotoğrafında bir araya geldi.

Aile fotoğrafında ön sırada Biden'ın sağında yer alan Erdoğan daha sonra Biden ile ayaküstü sohbet etmişti.

[old_news_related_template title="ABD Başkanı Biden ile görüşen Erdoğan'dan S-400 açıklaması" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın saat 19.00'da başlayan baş başa görüşmesi sona erdi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirildi. Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında 'S-400 konusunun burada yapılacak bir konuda gündeme gelmemesi mümkün değil. Bizim daha önce düşüncemiz neyse aynısını ifade ettim sayın başkana' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/14/iecrop/dha-erdogan-biden-3_16_9_1623688053.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/erdogan-biden-gorusmesi-basladi-6486698/"]